reede, 22. märts 2024

No ma ikka koon

 Vahepeal said valmis ühed labakud, mis läksid näitusele. 





Ühte pitssalli hakkasin ka kuduma. 
Tuuseldasin lõngades ja leidsin aastaid tagasi Shetlandilt tellitud ühekordse eheda kohaliku pitslõnga. Mõtlesin, et kaua too veel seisab siin, et hakkan otsast midagi proovima. Muster on Siiri Reimanni raamatust, kolmnurkne Hagakirjaline rätt, mida alustatakse laiemast otsast ja kootakse kohe algusesse äärepits. Igavene pussakas oli alustada ja silmuseid lugesin vist mitu tundi enne kui sain kõik klappima. Nüüd on üks suur isu muudkui kududa! 

See lõng on imeline, just selline õige iseloomuga ja ideaalne pitssalliks. Aga noh, arvestades palju  ma harutanud olen, läheb ikka aega. Ja seda ei ole üldse mõnus harutada, sest see "haagib" ning nupud ei tule ludinal lahti. Ettevaatlikult tuleb nokkida, et ei katkeks. No ise tahtsin ühekordsest kududa, eksole! Olemuselt naaatukene meenutaks nagu Midara pitsilõnga, mis mulle ka väga meeldib. Aga no küll ma selle rätikese valmis koon, hetkel on hull hoog sees ja püüan ikka igal õhtul peale jalutuskäiku ja tööpäeva vähemalt 2 rida kududa. Muster on nagu laululeht ja ilma pika joonlauata on keeruline järge ajada. Hagakiri on üks minu lemmikutest, aga seda peab ikka järjekindlalt jälgima, et õieti jookseks. 



Ootan juba nädalavahetust :)

2 kommentaari:

  1. aaahhh. See pitssall!
    Mina loon silmuseid üles nii, et loendades panen iga 10 silmuse järel kollase silmusemärkija. Iga 20 järel rohelise (ehk siis kollased käivad külge ja kohe ära ka), iga 50 järel roosa ja iga 100 järel oranži, need siis jäävad, kuni muster jooksma saab. Värvide järjekord on suvaline, otsustasin kunagi nii ja olen sedasi jätnud, siis on hea. Ilma ei oskakski.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul olid linased, lõimedest järele jäänud jupid iga 10. silmuse järel, aga ikka läks sassi. Silmusemärkijad kipuvad nii peenikese lõnga puhul natuke seda esimest rida venitama, ma isegi katsetasin, aga võtsin ära. Üles oli vaja luua üle 500 ja muidugi samal ajal krimkat arvutist vaadata :D

      Kustuta