neljapäev, 30. mai 2019

Junko Okamoto

Vahel jäävad põnevad kudumid silma. Sellised omamoodi väga lihtsad aga samas natuke kiiksuga ja põnevad. Viimase aja leid on Junko. Omamoodi boheemlaslikud hõlstid ja lotakad kampsunid, kleidid ja kuidagi nii lahedad. Tal on muidugi igasuguseid aga mu lemmikud on sellised, kus kudumi pinnale on sama värviga mustrit kas sisse kootud või peale silmatud. Või siis on villasega kootud kampsunile tehtud sisse vimkad - pealt lahtised varrukad, lisatud hullumeelses koguses palmikuid, mängitud struktuuriga.
Käsitöömaailmas on palju neid, kes end disaineriks nimetavad ja enamik nendest on suht igavad, korralikud ja klassikalised. Harva kui midagi nii köidab kui Junko.

Nüüd ma äkki tahaks tema kleitat (või pikka toppi) proovida kududa... kunagi kui kõik poolikud asjad valmis ja ideed realiseeritud.
Panen omale siia märgi maha, kui tulevikus ikka veel köidab, siis võtan ette.

© Junko Okamoto / Ravelry


Teine asi, mis ma tema puhul märkasin, on see, et ta kasutab Rumeenia lammaste lõnga. Selle maa lõngaturuga pole üldse kursis, eks seal muidugi lambaid ole aga peab hea marketing olema, et Jaapani kudujani jõuda. Loo põhjal selgub, et tegemist on Rumeeniast pärit neiuga, kes on kolinud Hollandisse ja nüüd turustab kohalikke lõngu. Huvitavad lõngad on, vaadake ise -  Moeke Yarns. Nad teevad ka päris sümpaatset villast kangast. Lõngu müüb Taani veebipood, see vist meile lähim.

 
@Moeke Yarn

@Skabagtig Denmark.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar