pühapäev, 11. juuli 2010

Möksipäev

Hetkel valitsev ootamatu kuumus ei soosi köögis kokkamist, seega parim söök on kiire ja külm söök. Tegin uue laari spinatihummust ning avokaadomöksi, magustoiduks aga kamakreemi.

Avokaado leidsin sahtlist kui uut käteräti käisin köögi toomas :D. Olin teise sinna pannud küpsema nädala alguses ja noh, viimane aeg oli too möksiks valmis teha.

Need pisikesed potsikud, mida pildil näha võite, on sellisteks möksideks ideaalsed ja leidsin ma nood Rimist mingi hiljutise ale ajal. Pisut tuli "hiina imedele" tangid taha ajada ja painutada ning kaaned töötavad nagu kulda :).

Kamakreemi viide tuli aga läbi FB. Seal on too magustoit maasikatega aga kuna mede kodupoed ei hiilga maasikamüügi poolest, siis asendasin maasikad sujuvalt mustsõstarde ja kollaste vaarikatega. Neid on mul veel pisut külmikus eelmisest aastast. Hia tuli aga suhkrut paneks ma pisut vähem.


Current climate doesn´t support much the cooking in the kichen, so only cold and fresh stuff can be an option here.

I prepared some White Bean Hummus with Spinach for sandwiches, avocado mix (avocado, lemon, peper, salt, carlic) for the same purposes and also kama-cream with black currant and yellow rasberries for dessert.

Here I would like to explain what KAMA means. Kama is traditional estonian stuff made of roasted rye, wheat, barley, pea flour. It tastes good with sour milk or kefir. I also like it with natural jogurt and with berries. Some people add salt there but I´ve never done this. I´ve eaten it olny for dessert, with sugar only or berries. It´s very delicious and stomach-filling and could even replace the main meal.

Kama cream consist if 2 dl whipped cream, 50gr sugar, 200 gr strawberries (I had black currant and rasberries), 50 kama.

More reading on KAMA can be find here

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar