pühapäev, 20. detsember 2009

Põhjaka mõis

On olemas selline koht Tallinn-Tartu maanteel, Mäo kandis. Kodukas on neil ka.
Seal elavad ja tegutsevad 3 kokapoissi, kes on asunud toda mõisa korda tegema, et sellest kujuneks üks omanäoline söögikoht. Samad poisid on ka folgil ühes majahoovist paar aastat kohvikut teinud, kui keegi juhtumisi on trehvanud sinna :). Vot. Nüüd on mõisaga asjad nii kaugel, et otsitakse mööblit. Mõtlesin, et panen üleskutse siia ka, äkki kellelgi on sellist kola üle ja tahaks nendega jagada. Kopin siia endise kolleegi saadetud meili:


Nüüd on nad nii kaugel, et vaja mööblit otsima hakata. Ott palus mul levitada ka oma sõprade-tuttavate hulgas infot - nad otsivad põhiliselt laudu-toole. See ei pea olema mingi "mõisamööbel", sest mõisa ei restaureeri nad ka mingiks Palmseks, vaid jätavad seal näha selle, mida aeg ja inimesed on majaga teinud. Ka lauad-toolid võivad olla erinevast ajastust (kes on Viljandi folgi ajal saanud nende samade kokkade tehtud süüa Kaari ja Ennu hoovis, see teab - mööbel oli laenatud ja tekitas toredalt segase olustiku).

Väike mööndus küll on, et nõukaaegset polüestersektsiooni ja -laudu nad ei tahaks aga alates talumööblist kuni 60-ndateni sobiks täiesti. Nad oskavad ise korda teha ja tegelikult ongi mõni triikraua jälje või kriimustustega laud palju vahvam kui mõni eriliselt üles vuntsitud asi.
Mõni puhvet, kummut vms oleks ka teretulnud, samuti oleks neil vaja enam-vähem töökorras pianiinot. Kui kellelgi vedeleb kuuris või pööningul sellist kraami, mida õieti vaja ei lähe aga ära ka ei raatsi põletada, sest tal on oma lugu, siis pakkuge poistele koos looga, oleks ju tore ühel päeval minna ja süüa oma laua pealt või istuda oma toolil :).

Kahjuks ei ole nad võimelised maksma seda hinda, mida mööblikaumehed (oma unistuse täitumiseks ehitavad nad mõisa minimaalse rahaga, oma jõududega, aeg-ajalt sõpradest ja sugulastest talguliste abiga) aga midagi siiski.

Juhul, kui keegi päriselt oma lauast-toolist loobuda ei raatsi, lootes seda ühel päeval siiski kasutada, lastes tollel praegu pööningul tolmu koguda, siis võib selle ju neile ka laenuks anda.
Kui õige aeg selle kodus eksponeerimiseks küps, saate tagasi ;)

Kõige parem oleks, kui saaks e-maili aadressile pakutavast mööblitükist pildi saata. Aga saab ju ka kokku leppida, et nad tulevad ise vaatama kui foto saatmine võimatu on.
-------------------------------------------------------------------------------

Vot selline lugu siis. Kodukas käitus mul heaste Mozillaga, pildialbumid aga IEga.
Neil on seal toredaid talgupilte ning folgi omi ka. On ikka hull ettevõtmine poistel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar