Mitmed minu vahmiilist, kes vanemaealised ja elavad välismaal, igatsevad hakklihakastet. Minu lemmik on ka hakklihakaste keedetud kartulite ja värske salatiga (kurk-tomat-till-hapukoor). Ja mitte igasugune kaste, vaid nii nagu mul ema seda teeb. Ta pruunistab jahu pannil nii, et kaste tuleb kuidagi tumepruun ja maitseb teisiti kui minul. Ma ise jahu viimasel ajal ei pane, ainult koort. Ja no ei oska mina ka seda jahu niiviisi pruunistada.
Lugu siin - LINK
Oma lemmiktoidust saab teada anda siin - LINK
Kas sinu õige kaste käib piima, hapukoore, kohvikoore või vahukoore või puljongiga?
VastaKustutaEma teeb nii, et praeb sibula, seahakkliha ja siis raputab jahu ning pruunistab. Seejärel paneb vett ja maitsestab. Sorts vahukoort ka.
VastaKustutaMul on sibul, hakkliha, 35% koor, maitseained. Hapukoort ja puljongit ei ole pannud.
mul kodus tehti hapukoorega. Ma ise teen lahja koorega.
Kustutaniiet.. õige :)
Hakklihakaste pole mitte ainult vanemaealiste lemmikuks. Ma tean nii paljusid noori ei tea mitmenda põlve eestlasi, kes oma kodudes hakklihakastet valmistavad. Sest see meeldib nii väga. Ehk äkki oma vanaemade või emade tegemise pärast. Minu tüdrukud armastavad ka hakklihakastet. Teen samamoodi, et panen jahu praetud hakkliha peale ja pruunistan. Olen avastanud, et mulle meeldib pigem piima lisada või koort. Hapukoor annab oma teatud maitse, mis väga ei meeldi. Aga nämm! Kanadas täiesti aukohal!
VastaKustuta