neljapäev, 2. detsember 2021

Olmeteemad ja küsimus lauljatele zoomist.

 Oktoobrikuu elektriarve oli 9 eurot. Vaatasin mitu korda ja imestasin, midagi veel kompenseeriti ka. Ma pole siia kolimisest saadik nii vähe maksnud. Ok, ma vahetasin välja kodutehnika, viskasin välja boileri ja ei kasuta enam põrandakütet (keskküte septembrist). Aga nii pisikest arvet ma ei oodanud, ma väga loodan, et ehitaja kilpi vahetades midagi pekki ei keeranud. Ootan põnevusega novembri oma. Kui ma aasta tagasi kaalusin, kas teha leping aastaks või kolmeks, siis lõpuks ikkagi valisin kolmeaastase fikseeritud hinnaga. Läks vist kogemata täppi, muidu ma olen selline konservatiivne väljaminekutega seotud lepingute osas. Vahel veab... 

Teine teema. Kas osad maaltritöö vahendid lõhnavadki nagu vodka või on meie maalrid regulaarselt purjus... Trepikodades käib ilge melu, pahteldamine, kruntimine, trepialuste sirgendamine jne. Kolm tursket meest mitu päeva juba ametis, naeravad ja kuulavad diskot. Ja siis see lõhn... aknad on udused.

Loom saab mitu korda päevas õhutransat, toast õue ja tagasi, sest nii kohutavalt tolmune on trepikojas! Muskel kasvab ja käed valutavad. Nagu vanainimene juba... aga eks käed on saanud koormust ka, seinakate köögist maas, liistud lahti kakutud ja mööbel osaliselt ära tassitud, sh riiulitäis raamatuid, jälle! Lõputu remont :) Õhtuti koon, aga vaevaliselt. Kaks tellimust täita ja miski ei suju, käed lihsalt surevad ja valutavad... viuu. Eile alustasin massaaźiga kohaliku juures, heldus kui karm oli, aga ka hea. Pidi minema mitu korda enne kui tulemust saab. Ilmselt on asi ka töölauas ja istumisasendis. 

Aga muidu on tore! Jõulud tasapisi koputavad juba uksele. Lumi on maas ja öösel -10C, lubas isegi rohkem. Otsisin elektriküünlad välja ja sain kingituseks advendikalendri :)  Alevis süüdati eluskuusel küünlad, nii ilus on! Nüüd on meeleolu ka natukene! 

Tiimiga tuleb virtuaalne jõuluzuum, uued otsustasid (meie kolm), et hoolitsevad programmi eest. Valmistame ette nn internatsionaalselt tuttavad jõululaulud eri keeltes. Kõiki keeli vist esindatud ei saa (tiimi päritolumaa ulatuses), aga midagi meil juba on. Aisakell ungari keeles on ikka hiina keel, küll me harjutasime :)  Ahjaa, kui keegi koorilauljatest oskab öelda, kuidas panna zuum toimima nii, et ei tekiks ajalist nihet ja saaks korraga laulda, oleks abiks. Tean, et osad koorid tegid proove zuumis, aga kuidas te kokku laulsite? Meil ei õnnestu, üks Sloveenias, teine Ungaris ja kolmas Eestis. Proovisime nii ja naa, no ei, õudus kuubis :D  See laineid löönud shanty oli ju ilusti kokku mixitud, miks meil välja ei tule. Üksi kogu tiimi ees laulda on natuke piinarikas. 

Head detsembrit!


edit. võtsin iseteenindusest tarbimisgraafiku



3 kommentaari:

  1. Nii pisike elektriarve... Kas Sul on gaasipliit või Sa ei tee kodus süüa? Ja pere on väike? Ma siin kolme iginäljase poisiga küll ei kujuta ette, kuidas nii napi summaga välja tuleb, aga kui ei pea sagedasti pesema hiigelsuuri dressipluuse, mis masina aju omadega sassi ajavad, ja vahetpidamata keegi endale kohvi või sooja võileiba ei tee, äkki siis saabki nii...

    VastaKustuta
  2. Elektripliit on ja ma töötan kodust, st kolm söögikorda päevas + arvuti ja valgustus. Pesumasin käib nädalavahetusel ja mitu korda (koeratekid ja puhastusrätid eraldi, hele puuvill eraldi, paksud tumedad eraldi, tsentriguur igale pesukorrale otsa). 3 setti on norm, vahel rohkem.

    3 eurot oli riigipoolne soodustus, seega arve oleks muidu olnud 12-13.
    Sellepärast ma kahtlustangi, et ehitajad midagi kreeni ajasid.
    Mais oli arve 90 (elektriküte), suvel keskmiselt 25. Masinad vahetasin välja augustis ja valisin ökonoomseimad võimalikest. Boiler läks septebris, ma ei tea... Fuajees vahetati kogu maja elektrisüsteem ja kilp, eks paistab, kas edastus"kala" või ongi nüüd niiviisi.

    VastaKustuta
  3. Ahsoo, nojah, meie siin ilma boilerita ei saa, äkki selles ongi asi. Pluss veepump pluss vähemalt seitse masinatäit pesemist nädalas, ja muidugi need iganäljased kohvitantad meil. Koeratekke küll pesta pole, aga on liivakastifoobikust kass, kes ka pesemist vajavat tekstiili toodab...

    VastaKustuta