esmaspäev, 30. juuli 2018

Veel ühed Harju-Jaanid

Nagu lubatud, nüüd pisut juttu ka kinnastest. Peale Anu Pinki kindakursuse läbimist on kinnaste kudumine üks lust ja lillepidu.
Need on vist juba viiendada Harju-Jaanid mul ja lõpuks olen rahul, kuigi paar asja oleks võinud paremini olla. Ilmselt tuleb ikka ühed veel teha :)

Vardad: 2.0
Lõng: Hea kinda-ja sokilõng, 7/2. Kulus 30+29grammi.
Musta asemel võtsin seekord tumeda verepunase, nii et natukene nihkes kindad aga kindla kavatsusega.


Küljele tegin pisikese kasvatuse, et kinnas käes paremini püsiks. Pöidla alustasin tagant poolt, et kahandused sissepoole jääksid. Kahe värviga kudusin kiiresti, natukene jälle tuli harjuda, et kaks sõrme ühel käel ühtlase pingega lõnga annaks ette aga see läheb ruttu. Sisemine pool jäi nii ilus juba, mõnest kohast võiks veel vinguda aga eks ma harjuta.

Lõnga kiidan. Ei ole oluliselt paksem kui 8/2, mõnusalt pehme ja villasemoodi villane. Pestes panin ikka sutsu äädikat ja asja eest, punane naaatukene kippus värvi andma. Teist korda proovisin ka seda trikki, et viskasin pestud kindad tsentrifuugi. Midagi nendega tõepoolest ei juhtu, võin kinnitada. Masin loobib vee välja ning kinnas on parajalt niiske, et vormida enne kuivama panemist. Aga ainult tsentrifuugiprogramm peab olema, pesen mina ikka käsitsi.

Millal siis veel kindaid kududa kui mitte kuumal suvel? Nagu lätlased ütlevad, just siis tulevad mõnusalt soojad. Usume siis, et tulevad.

Ruhnu vamsat peaks ka nüüd jätkama. Varrukad on veel teha ja panin tolle vahepeal seisma, kuna pitsiasjad tahtsid kiiret sekkumist. Eile alustasin Haapsalu pitsipäeva puhul uue salliga ka, muster sai valitud ja silmad loodud. Seega jääb natukene aega ehk vamsale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar