esmaspäev, 23. detsember 2013

Hapukapsa-hakklihapirukas juustu-muna kattega

Viimases "Maretis" oli tore pirukaretsept. Kuna mul just jäi kapsasupi tegemisest suts kapsast alles, siis tegin täna katsetuseks õhtusöögiks. Peab ütlema, et väga maitsev sai!

Retsept

Põhi:
3dl jahu
0.25 tl soola
125g võid
3 sl külma vett

Täidis:
0.5 peeneks hakitud sibulat
200g hakkliha
200 g hapukapsaid
1dl vett
suhkrut
soola
pipart

Kate:
2 muna
100g hapukoort
50g riivitud juustu

Valmista põhi, suru koogivormi põhja ning aseta natukeseks külma

Täidise jaoks prae hakkliha sibulaga pannil, seejärel lõpuosas lisa kapsas ning vesi. Hauta 10 minutit, maitsesta. Kapsas peaks olema pehme aga veel veidi krõmpsuv. Tõsta täidis vormi.

Sega muna, hapukoor ja juust ning kalla segule peale.

Küpseta 175g juures ca 45 minutit, kuni kate on pealt ilus pruunikas kollane.


Sel aastal tegin ka ise piparkoogitaigna ning küpsetasin sellest klassikalisi piparkooke, glasuuriga ja ilma, siis toorjuustu-mustikakreemiga kinkimiseks natukene ning lõpuks ka sinihallitusjuustuga pannitäie. Viimase retsept oli eelmise detsembri Oma Maitses.
Aga kõige mõnusamad on ikka need klassikalised, valge glasuuriga.

Häid jõule teile, kallid lugejaid :)
Tulgu pühad teile kaunid ja meeldejäävad!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar