laupäev, 7. jaanuar 2012

Koogijutud. Cakes made of gingerbread house

Vahepeal on valminud veel kaks kooki, ühe ma nimetasin jõulujääkide koogiks ja teine läheb vanaema sünniaastapäevaks maale.

Nimelt kingiti meile kontorisse hiigelsuur piparkoogimaja, mis jõudis kohale suts enne pühi ja jäi pikkadeks pühadeks pakki seisma. Siis kui me seda lammutama asusime, oli too juba pisut kõva ja otsa ei saanud ega saanud. Lõpuks sel nädalal ma tirisin kaks kleepuvat seina lahti ja vedasin koju. Pistsin köögikombaini (mis häälitses nagu kivipurustaja) ning sellest sai uue koogi põhi. Peale läksid jälle marjad, jogurt ja suts vahukoort. Kaunistuseks shokolaadimuster.



Tänase koogi põhi on samuti samast majast :). Peale läks maitsestamata jogurt, millesse püreestasin ühe hurmaa, peotäie astepajumarju ja sutsu vaarikaid. Źelantiiniga paksuks, öösel lasin külmikus tarduda ning hommikul sulatasin shokolaadi kribukrabu peale.



Vanaema oleks eile saanud 95.aastaseks. Nagu ta ise armastas oma sünniaasta kohta ütleda - 1905. aastal ei õnnestunud aga 1917. aastal õnnestus :D.




A cake made of gingerbread house, butter, whipped cream, berries and yoghurt. Very easy to do and very tasty as well :).
I also did another one for my grandma´s 95. birth anniversary.

4 kommentaari:

  1. kas sa viid need koogid tööle või sööd üksi kodus??

    VastaKustuta
  2. Tagasi tööle ikka läks esimene ja teine, nagu kirjutasin, vanaema sünniaastapäevaks maale.

    VastaKustuta
  3. pilt selge :) ma juba kadedusega mõtlesin, et kuda sul kookide ja kaaluga naa hästi läheb.

    VastaKustuta
  4. No tuleb süüa muul ajal kindlaid asju :P ja teha lihapäevi. Siis läheb!

    VastaKustuta