laupäev, 15. oktoober 2011

Skyr!

Hullude päevade ajal oli Stockis müügil Islandi skyr. See näeb välja nagu kohupiim aga maitseb pisut hapukamalt. Lahja ning jube hea!


Selle söömisel on üks nipp. Kui koostis tundub liiga tihke, tuleb lisada paar lusikatäit vett ja läbi kloppida. Süüakse seda piimaga, maitse on mõnusalt kreemjas. Maitsestatud skyrid on reeglina juba valmis, sinna vett sisse kloppima enam ei pea. Aga kui Islandil osta naturaalset, siis see on tihke potsikutäis segu, mis tuleb kindlasti lahjemaks kloppida enne kui maitsestada ja sööma hakata. Nii õpetas mulle külalistemaja perenaine. Ta ei osanud sõnagi inglise keelt aga miimika ja ettenäitamise teel saime maiusele kahekesi päkad peale :P.

Ma väga loodan, et seda ka peale kampaaniat leiab kuskilt, sest mul on Islandi-ajast saadik selle järele olnud kergekujuline igatsus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar