Ostsin vabariigi aastapäevaks mõnusaid karbonaadiviilakaid Rimist. Plaan oli teha pidulikumat sorti lõuna ahjuliha ja koogiga. No koogi sain valmis aga lihani jõudsin alles täna, kuna EW aastapäev kulges reipalt tööd tehes kuni kella 18ni ja siis ei viitsinud enam miskit liha tegema hakata. Haarasin koogi, koerad ja kimasin ema juurde sööma :P
Täna siis võtsin plaani, kuna jälle üks kodune pool-kodukontori-tööpäev ja lõunat peab ju inimene ometi sööma. Ajavahe oli abiks, nii et jõudsin ilusti liha ettevalmistatud enne kui tööasjadele hoog sisse lükati.
Kuna liha tuli imehea, siis mõtlesin, et panen kirja omale, võibolla kunagi kordan.
Lihaviilud möksisin kokku oliiviõli, soola ja pipraseguga ning ladusin vormi laiali. Pannil pruunistasin võis ühe suure sibula ja kaks küünt küüslauku. Siis kallasin peale kruusijagu vett, ajasin keema ja lahustasin vedelikus pool puljongikuubikut. Vedeliku kallasin lihale peale nii et tükid said enam vähem kaetud ja lükkasin 250 kraadi juures ahju. Lasin küpseda ca tunnikese, vahepeal keerasin ja kastsin. Enne ahjust välja võtmist raputasin peale pisut juustu ja seesamiseemneid. Juurde keetsin kartuleid rohke tilliga. Liha tuli mahlane ja mõnus.
Harva kui ma liha ostan ja valmistan aga kui juba isu on, siis olgu korralik roog :).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar