Hakkasin täna tegema Kajaka juhatusel kondenspiimakooki laupäevaks lastele. Noh, tundus kõik imelihtne, isegi koostisosad olid koduses külapoes olemas - 200gr võid, purk suhkruga kond-piima, vahvlitahvlid.
Purk läks potti keema 2 tunniks, ise nokitsesin tööasju teha. Tahaks homsega selle aasta tegemistele joone alla saada ju :). No kees siis see potsik ja vahepeal käisin vett juurde lisamas, kuni ükskord sai aeg täis.
Kuna ma olin hirmus unine, siis ei jaksanud oodata, millal see potsik jahtub, vaid lõin kohe avaja sisse ning siis see juhtus. Kuum kleepuv, ma kordan, kleepuv! juga lendas laias kaares põrandale. Algul tundus, et jess, keegi pihta ei saanud ja põrandal polnud seda ollust ka palju. Purk ikkagi täitsa täis ja puha. Hakkasin võid sisse kloppima ja korraks jäi pilk seinale... sa heldus.
Nagu oleks keegi häppeningi teinud, kenad sik-sak mustrid laias kaares. Egas muud kui küürima... see ollus on just nagu kitt, kuidagi eriliselt tugevalt kinni, võeh.
Kook sai ikka ka valmis. Või sisse ning kihiti vahvlite vahele. Mõnusa maitsega on see möks, näis, kuidas kook ise jääb. Nüüd lasen ööpäeva seista ja siis plikadele degusteerimiseks.
Nii et ärge teie nii tehke :D
Samumeie....
VastaKustutaMa olen oma köögis plahvatava õunamahla üle elanud, ja kleepis seegi. Aga no kondentsipiim on ikka hoopis tõsisem (sitkem, kleepivam, magusam) kraam ju, huh...
Kõik räägivad neist plahvatavatest purkidest :) No mina ei tea, ma pole suutnud elus veel ühtegi plahvatama panna ning omal ajal sai neid ikka üsna palju keedetud.
VastaKustutaMuideks, mis peab sinna piima sisse võid segama? Meie peres pandi alati lihtsalt todasama keedetud piima vahvli vahele ja oli väga maitsev.
Mu vanaema ka rääkis seda juttu,kuidas tal see purk ununes potti,vesi kees välja ja purk plahvatas,niiet see kleepuv ollus lendas lakke ja sinna jäänud:)Aga ise olen keetnud ja valvanud ja kõik õnnestus,,,,ja see tort tuleb hea,aga üli magus(hea kui on mingi hapu moos vahel)....hmmm...peaks vist ka tegema:)
VastaKustutaMitte piima vaid võid. Ma pole elus enne teinud, võtsin Kajaka blogist retsepti.
VastaKustuta