Potipõllundusest pole ammu kirjutanud :).
Täna harvendasin maal peete ja porgandeid.
Nii ilusasti on kõik kasvanud aga ruumi kippus väheks jääma, seega sai posu pisikesi juurikaid üles tiritud.
Pisipeetidest tegin ahjupeedid.
Pesin peedid ära, nühkisin harjaga puhtaks, lõikusin ahjupannile.
Siis panin pool klaasi oliiviõli, 1tl kuivatatud punet, maitsestasin soola ja pipraga ning suur pesa küüslauku küüntena puhastasin ka sisse.
Lükkasin 200 kraadi juures umbes pooleks tunniks ahju (pisikesed ja õhukesed viilud olid).
Vahepeal pisut solgutasin neid, et ühtlaselt küpseks.
Kui olid pehmed, piserdasin peale balsamiäädikat nii umbes 4 spl jagu. Segasin läbi ja jätsin 5min seisma. Ja valmis! kaunistada võiks veel värske punega aga mul seda polnud käepärast.
Mõnusad juurikad tulid.
Retsept on pärit Anni Arro Sepamaa talu kokaraamatust.
Porknaid on terve posu aga need ma vist söön niisama ära. Magusad ja hiad.
Täna läks sügavkülma suur hunnik tilli suletavas kilekotis ning teine ports spinatit ka.
Kõik oma peenralt! Oma põllult (issand kui pateetiline :D) korjasin esimesed lilled kah.
Panin vaasi ja imetlen!
Hinges on nii hea tunne. See aiamaa tekitamine oli ikka õige mõte!
Täna pisut juba mõtisklesin, mida ma järgmisel aastal tahaksin lisaks kasvatada.
Ilmselt see ind raugeb mul kui sügisvihmas ja tuules maad kaevama peab aga no näis :), ei või iial teada.
Ma tean, mida sa tunned .. ehk oma lapike maad (ükskõik kui pisike) on ikka mõnus asi ;)
VastaKustutaAvastasin ka kaubandusest need sügavkülmikusse sobivad maitseainete mini-gripid. Aga nagu kiuste pole sinna midagi panna sel aastal. Nöök.