pühapäev, 1. märts 2009

Tähelaev ja meenutused aktusest.

Tänane tähelaev oli hea! Mulle meeldis kujund vee ja maaga... Selliseid saateid vaataks kohe söömata...

...ja MM läheb aina jutukamaks ja jutukamaks aga noh, seltsimees kunstiteadlast oleme me nõus kuulama tundide kaupa! :D Too esmaettekanne oligi sama laul, mis mulle Kusturica´t meenutas nende juubelikontserdil.

Ma polegi ju veel rääkinud, kuidas ma kohalikus rahvamajas vabariigi aastapäeva aktusel käisin. See oli tore kogemus. Kõigepealt tulid rahvariides neiud ja poiss ning tõid sisse lipu, rahvas kamandati püsti lipulaulu laulma ning hümni. A capella nagu laulurahvale kombeks, eksole :).
Siis pidas vallavanem pika kõne ning käskis mõtelda globaalselt ning tegutseda lokaalselt (või oli see vastupidi?!). Aukodalik valiti ja sangareid meenutati!

Kava jätkus Marko Matvere ja Raido Koppeliga merelaulude teemadel, sekka vestis MM värvikaid lugusid purjelaevanduse ajaloost. Esimene lugu oli see, mu hetkelemmik. Soovituslik kirjandus sai ka ära mainit - Õnnelik saar. Sellest raamatust jutustab ta alati pika loo enne seda lugu. Lõpulaulu ajal (Kihnu hümn, mis osutus Häädemeeste lauluks hoopis) viid lipp välja, siis tekkis ajutine segadus, kas seista (mm: selle laulu ajal ei ole vaja tõusta) või istuda (mm: ah, lipu pärast seisate? no hea küll!).
Lisalooks oli Miljuneer aga kuna pillimehed lasid end ikka viisakalt pisut oodata, siis kärsitumad tagareast hakkasid garderoobi suunas välja pressima. Mispeale MM hüüdis, et hei, kas te rahalaulu ei tahagi kuulata või? :D. No ikka taheti, eksole.

Pärast kujutlesime, kuidas pillimeestele viisakalt kiluleiba ja kohvi pakuti, ikkagi kaugelt tulla ja pikk päev. Kohustuslik riietusese valla üritustel on pitsist õlasall ning soenguvihjeks vinge lokk!
Ega see pole naljaasi kui linnamehed laulma tulevad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar