neljapäev, 14. september 2006

7 kuuga on siin lehel käinud 10 tuhat tüüpi :). Huvitav, kas teile meeldib siin või :)
Aga meil on ahjus täna KOOK! Õunad ja punases sõstrad fariinsuhkrus + või-jahu-suhkru põhi ning muna-kaerahelbe-suhkru-jahu kate kah veel. Retsept viimasest pellekese Pere ja Kodust :P, minu mugandustega sõstarde osas. Ehk ei kõrbe, Suska ka aitas :P
----------------------------

edit: OK, retsept siis ka, kogustega ja puha

PÕHI
100gr võid, 0,5 dl suhkrut, 2,5dl jahu

TÄIDIS:
4 keskmist õuna, 1,5dl fariinsuhkrut, 75gr + 1 spl võid,
2 muna, 1dl kaerahelbeid, 0,5 sl jahu ja 0,5 tl küpsetuspulbrit

Sega põhjaained ning vooderda vorm nii et servad ka natsa on kaetud. (mina panin plaadile ja ei katnud servi). Kuumuta tükeldatud õunad fariinsuhkru ja võiga pannil 5min, kalla põhitaignale (ma lisasin punaseid sõstraid, mõnus hapukas jäi).
Vahusta täidise jaoks 75gr võid, 1 dl fariinsuhkrut, lisa munad, kaerahelbed. Sega jahu ja küpsetuspulber omavahel ning lisa täidisele. Kalla täidis õuntele peale.
Küpseta 175kraadi juures ca 45 min (ma sain hakkama 25min).
Serveeri nt jäätisega (jogurt on ka hea).

Head isu :)

Kook kambakesi proovitud ja "takjamagnetid" alevist läbi lohistatud, võib vist ära magama minna. Õud, kes need koerad jälle takjatest puhtaks kraabib, ah!? Pimedal tänaval sai juba enamik välja katkutud aga neid on tonnides veel. Ma ei saa aru, kuidas saavad takjad keset tänavad shotikate kasukasse, puntrasse ja ühtlaselt üle kere? Palun lahendage mõistatus.

8 kommentaari:

  1. Ehhee, ega mina seda va Pere&Kodu Sulle postkasti pane, seda teeb postiljon. :) Aga uued koogiideed on alati abiks.

    VastaKustuta
  2. me kaime siin sest meil pole endal elu :)

    VastaKustuta
  3. meeldib jah, kastead :)
    nii et kirjuta aga, rõõm on lugeda!

    VastaKustuta
  4. :) no eks te siis lugege ;), ega ma kade plika pole!

    VastaKustuta
  5. Mulle siin kodulehel tõepoolest meeldib :) su (kudumis)ideed sobivad minu mõttelaadiga ja su reisi jm jutud on vahvad.
    "Takjamagnetid" on vahva väljend. Mul hea meel, et mul siledakarvaline koer ;)Tavaliselt mul endal püksisääred takjaid täis koer aga puhas.
    Takjatest- ükskord otsustasid mu õetütre sõbra(nna)d õetütre pea takjaid täis panna. Ta oli nagu Bob Marley :D Õde oli nii vihane!

    VastaKustuta
  6. Ilmselt siis puhastati mõne sellise õnnetu pead keset tänavat :). Sest me käinud heinas ega kraavis, vaid jalutasime maantee servas. Ja hetkega oli Blacky paksult kaetud takjatega - kõhu alt, käpad, nina, kulmud kuni sellesamuse kohani välja :P
    Enamiku katkusin pimedas käsikaudu teel juba ära, sest tüüp keeldub edasi tulemast kui "trukid kinni". Aga minu arust on ikka veel neid "niite". Kõige hullemad on nood vanad mädad takjad, mis lagunevad kasukas ühtlaselt ära ning shotikas kõndides ju liigutab hoogsalt käppi, sh "seelikut" ja too liikumine krutib karvad nonde "niitide" ümber. Seega on 10min kõndimise tulemus juba kena pusa. Nädalavahetuseks jälle üks põhjalik töö ees! TUleb koerad põhjalikult läbi kammida.

    VastaKustuta
  7. Ieskale meeldib ka siin käia. Ilmselt meeldiks kooks ka :)

    VastaKustuta
  8. kas sa pole mõelnud oma koertele kombekaid õmmelda?
    mingist libedamast kangast, et takjas külge ei jääks.
    midagi punaseruudulist oleks kindlasti ilus...

    VastaKustuta