Kuna on selline periood, et kohe varsti tuleb värske kraam peale, võtsin ette ja hakkasin oma külmikut tühjendama. Alustasin sügavkülmast, aga sujuvalt on see liikunud edasi külmiku külmale osale ning osaliselt ka kappidesse, kus kuivained. Kuigi mulle ei meeldi toitu ära visata, olen siiski sunnitud (kust tulevad jahuussid?) seekord natuke prügimajandusse panustama.
Lõunasöögid on olnud seega naljakad. Valepizza pelmeenidest nt või siis Kalamatsi praejuust murakamoosi ning rediste ja paprikatoorjuustu võileibadega.
Ripakil on nüüd kaks pakki eelmise kevade rabarbereid, teeks kisselli? Aga maalt saab ju juba uusi... aga ma ei viska ju ära! Kartulijahu ka pole. Karaskit Islandi Ärni moodi? Siis peaks ikka poodi minema, aga ma täna veel ei tahaks minna.
Lisaks on mitu karpi kõrvitsapüreed. Suppi ei taha, präänikuid võiks teha... või siis saia sisse panna... ... Narvast ostetud pihlakamoosi, suitsust aroomisoola (vastik oli) ja Saaremaa kadakasiirupit. Leidsin ka Riga Balsami ning rahvariides neiu kujulise suveniirinapsu Saaremaalt :D
Mida põnevat teie kappidest leiab?
Meil oli neli purki rohelistest oliividest tapenaadi ja kaks purki viigimarjamääret. Kumbagi ise ei söö, kinkideks saadud. Jagasin paar nädalat tagasi tuttavatele laiali. Praegu mõtlen mida amarandiga (amaranth, ei teagi kuidas eesti keeles) teha. Peenema teraga kui kinoa. Kolm purki kondentspiima on ka, sai rohkem ostetud kui jõulude ajal kreemlikööri kingiks tegime.. See õnneks säilib, arvatavasti järgmiste jõuludeni :)
VastaKustutaOo, ma sain idee! Kondenspiimaga saab kõrvitsamaiust teha!
VastaKustutahttp://aniitram.blogspot.com/2014/10/korvitsa-iirisevoie.html