reede, 23. august 2019

Prioriteedid paigas

Panen koerale hommikul kaussi krõbud ja törtsu vahukoort. Liigub magamistoast välja, ringutab ja passib niisama siin ja seal, haigutab. Mingil hetkel lõpuks jalutab kausi juurde ja no väga ei tõmba. Aga kuna ta peab hommikul sööma enne kui oma rohu saab, siis panen kaussi pisikese jupi maiust. No see motiveerib. Jalutab uuesti kausi juurde ja uurib. Kõigepealt süüakse ära maius. Siis väike meditatsioon veekausi juures. Seejärel lakutakse ära vahukoor, taas veepaus. Lõpuks süüakse natukene krõbusid ka. On aeg koristada ära põrand, kõik ujub. Vett see loom armastab nagu njuufa ja joob ka nagu njuufa.


Hiljuti käisime külas kodus, kus elab kass ja koer. Koer õues, kass toas ja õues. Esikus oli suur kassi kemps, sees liiv. Tõmbenumber, eksole. Misasi see ometi on?! Järsku avastame, et esikus, kohe kassimaja kõrval on suur loik. Veekauss oli vannitoas ja sealt vesi esikusse nii suure ojana ja nii kiiresti ei jõuaks. Järelikult, koer pissis... tuppa.... Täiesti arusaamatu käitumine, sest ta ei ole õnnetusi tuppa teinud isegi noil harvadel kordadel kui mul on olnud väga pikk päev. Puhastame ja uurime. Loik on täpselt kempsu kõrval ja osaliselt juba kempsumaja all ka.  Koeraloogikat on mõttetu otsida, võis olla täielik juhus aga kuna see maja oli nii kohutavalt põnev, siis ma ei välistaks ka, et ta käitus vastavalt :D Kui on lõhn ja mingi maja, siis miks mitte. Õues kipub ta alati üle pissima need kohad, kus naabri Pontu on hommikul märgid maha pannud.

Koristasin panipaika ja leidsin Blacky telgi, selline  koeratelk, milles shoti proua magas oma viimasel aastal ja vahel ka kui väljasõidul olime. Mõtlesin, et katsetan, kas Rosinale ka meeldib. Alguses oli nõus minema vaid siis kui sinna maius pandi. Natuke istus käsu peale ka aga kohe tuli ära. Kulus üks kodukontori päev ja loom sahistas õhtul oma majas. Nüüd käib seal vahel pikutamas, ma panin pesa ka sinna sisse, on mõnusam olla.


2 kommentaari:

  1. Ja mina arvasin, et kassid on pirtsakad :) :)

    See pissimiskoha teema on ka tuttav. Kass käib kenasti kastis, aga loomulikult tuleb tal alati just siis häda, kui ma koristan ja kast on tühi. Täiesti eksimatult teeb ta ikkagi sama koha peale, Sõltumata, kas seal on kast.. või ainult ajalehed :)

    VastaKustuta
  2. Hellitatud, ära hellitatud :)

    VastaKustuta