kolmapäev, 20. märts 2019

Lõngapood Wroclawis

Nagu ikka, on alati kihk ka kohalikke lõngapoode külastada. Kolasin veebis ja Ravelry’s aga palju targemaks ei saanud. Ühte mainiti korduvalt ja nendel oli ka põhjalik veebipood. Panin omale aadressi kirja ning võtsin plaani.

Poe nimeks on Mary Yarn ning veebriaadressiks https://www.e-dziewiarka.pl/
Neil on poed ka teistes linnades, veebipoe sortiment on pisut põhjalikum kui poes eneses. Sõitsin sinna taas trammiga plac Staszica peatusesse ning jalutasin läbi kevadise pargi. Paar inimest treenisid koeri ja kohalikud mehed libistasid lõunapausil õlut.


Pood oli üsna pisikene. Lõngu seinast seina, kallimad ja luksuslikumad klaaskapis. Müüdi ka käsitöövahendeid ning poolilõngu. Ajakirju ei silmanud, üldse ei trehvanud kuskil ajakirjalettidel (kioskid, raamatupoed) kohalikke käsitööajakirju. Natuke oli tõlkeid aga peamiselt origamit, heegeldisi jms.

Suveniiriks ostsin Langi üleminekutega sallilõnga - Lang Puno. See sisaldab meriinot, beebi alpakat ja siidi. Poes oli neil üks valmiskootud näidis, tõeliselt siidise tundega ja pehme.

Teine põnevus, mis silma jäi, oli Tiibeti jaki lõng (jakk nagu yak). Siin pole märganud, et keegi seda müüks. Pitssalli lõngaks sobiv, naturaalses värvigammas. Pehme. 100g on 450m. Mitte et mul oleks lõnga väga vaja olnud aga mälestuseks ikka midagi :)


Lang Punole lõin juba vardad sisse, tahtsin proovida, kuidas too kududes tundub. Nii mõnus on :) Oli mul vaja seda nüüd proovida, poolikud asjad tuleb ju valmis kududa! Hetkel on pooleli rohelise tviidkampsuni varrukad, üks naturaalvalge Haapsalu sall ning nüüd siis sekka ka siidi.

Kotikene pooliku töö tarbeks ning silmuste märkijad sain kingituseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar