neljapäev, 26. juuni 2014

Kuidas mul asjad alati nii kaua aega võtavad

Alustame algusest. Peas tiksub idee ja tahaks õudselt kududa aga enne tulevad hommikused protseduurid. Ärkame vara, nii umbes 6 paiku kui naabrimemm läheb lauluga aiamaale kapsaid kaema*  Tõusen ja kohvitan. Varsti on koertel õuepiss, söömaaeg ning rohud. Vest, krae, krae, vest. Rihmad, sülle, õue, sülle, rihmad. Seejärel on pisike paus mulle enesele. Aurav kohv, võileivad ja uudised :)

Ahjaa, kudumine! No natuke lastakse, nii tunnikese. Võtad kudumistöö sohvale ja meenutad, kuhu töö pooleli jäi? Saad just hoo sisse ja siis tuleb hakata pontudele sööki serveerima. Mõõdad ja kaalud, kakled kutsikaga, et too püsiks oma molli juures. Siis rohud ja vaikus. Minnakse pikutama.

Tunnike vabamalt või paar ja siis selgub, et koerad tahavad õue. Blackyl vest seljast, Rosinal krae ära, rihmad külge ja õue. Õues on aega laialt, käime siin ja seal, postidelt tuleb ära lugeda kõik uudised. Sujuvalt on pool tunnikest läinud. B nimelt viimasel ajal ei tee hommikuti kõiki oma asjatoimetusi, ikka tuleb päeval ka avaldada õuesoovi.Seega tahab B aga Rosin tuleb muidugi ka :)

Oleme tagasi toas, vestid selga, krae pähe. Sohva, oo mu sohva! Mis? Juua pole. Nii, püsti ja kööki. Panen juua. Selgub, et B saab juua aga Rosinal on krae. Krae ära võtta ja loom jooma lasta. Nii, Nüüd peale passida, kunas joodud saab. Siis krae uuesti tagasi. Huh. Kell? Juba? Natuke saan kududa ja siis on aeg teha lõunat. Kokkan, pesen, söön, kohvitan, kolan netis. Appi, mis on kell? B-l. vereproov tegemata. Asjad kokku, glükomeeter tööle, proov võetud peale suurt veenmist, et ma ei kavatse tal mokki ära lõigata või miskit. Andmed kirja, asjad kokku. Kohv? ära jahtus.

Nii, vaikus, mutid on pesades ja magavad. Istun sohvale ja võtan kudumistöö. Tunnike läheb mõnusalt, siis tulevad paar töökõnet (ei, ma olen puhkusel aga ikkagi) ja kolan FBs, netis, blogides... Aeg lendab. Vaja koristada pisut ja pesu pesta, Rosin ootab pikemat jalutustuuri kah. Käime oma lemmikringil, vaatame üle paksud harakad ja tänavakutsid...  Sujuvalt on kell pealelõunani jõudnud. B tuleb vanni panna ja ravshampooniga üle pesta. Igapäevane rutiin, tere tulemast Suur Arved, keskmise nimega Vesi :) Kuts pestud ja kuivatatud, võtan ette Rosina kasuka. Kammime ja sügame, kreemitame pisut ning puhastame haava. Kuts on rahulikult selili ja ootab. Nii, protseduurid tänaseks sooritet :)

Üritan veel kududa aga isu on läinud. Varsti tahetakse õue (vest, krae, krae, vest) ja siis tulevad söögid-rohud-süstid. Mul on nagu vanadekodu hetkel, Blackyl on miskine nahaärritus ja sellega tuleb tegeleda. Rosin on kraes sellepärast, et ta steriliseeriti suts aega tagasi ning peab paar päeva veel seda kolakat kandma. Eile võeti niidid välja ning arst soovitas hoida, et ei tekiks huvi. Ise on väga rahul sellega aga mina ja B saame kogu aeg obadusi, sest ega krae ei sega ometigi tormamast ju. 

Päev hakkab õhtusse jõudma. Kella poole 8 ajal on söögitriangel ning tunnike hiljem viimane õueskäik (vest-krae-krae-vest-rihmad). Reeglina peale 21 must enam kudulooma pole, kui just jälle vanu eesti filme ei näidata :P

Aga üldiselt on tore kodus olla, kui hästi läheb, saab tukastada koos penidega ning lihtsalt logeleda. Alguses küll pidi omale meelde tuletama, et on puhkus ja ei ole vaja kuskile minna ja ei ole vaja midagi teha :) Aga inimene harjub kõigega, ka puhkusega!

* ma arvan, et tal tulevad väga rõõmsad juurikad aiamaal. Kui ikka perenaine varahommikul rõõmsa meelega aeda läheb, ei saa sealt midagi kehvat ju tulla. Kuigi aeg-ajalt on mul küsimus, et miks ometi kell 6? ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar