kolmapäev, 12. märts 2014

Moosikook

Lapsepõlves tõi vanaema sageli puhvetist moosikooki. See oli selline kahepoolne biskviit, millel moos vahel ja tuhksuhkur peal. Suhteliselt kuiv asi, magus aga mulle hirmsasti maitses. Täna oli kiiresti vaja lihtsat ja käepäraste vahenditega kooki. Meenus see moosikas ja mõtlesin proovida.
Vahustasin 4 muna suhkruga kõvaks vahuks.
Lisasin 4spl jahu, segasin läbi ja valasin ristkülikukujulisse vormi.
Küpses ca 15minutit 200c juures.
Jahutasin, lõikasin keskelt kaheks võrdseks osaks.
Tegin kahest peotäiest külmutatud astelpajumarjadest püree, lisasin suhkru ja pool klaasi vett. Immutasin sellega mõlemad pooled.
Siis võtsin peotäie vaarikaid ja teise mustsõstraid ning purustasin suhkruga toormoosiks.
Moos läks kahe katte vahele ning katted panin kokku.
Pealt katsin tuhksuhkrukihiga.
Valmistamisaeg ca 30min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar