neljapäev, 2. jaanuar 2014

Natukene toidujuttu

Lõppevast aastast on jäänud kajastamata üks koogitegu ning nn "aasta hitt".

Jõuluõhtuks valisin sel aastal toorjuustu-greibitordi. Idee poolest pidi kook tulema hea, hapukas ja omapärane. Tegelikkuses aga oli too pigem mõru kui hapukas ning mitte eriti õnnestunud valik. Kordamisele ei lähe, kuigi kolmandal päeval maitses juba suhteliselt mõistlikult.

Täielikuks hitiks kujunes aga blogidest ammune tuttav jõulukeeks, mida Eestis ilmselt teatakse Triibiku keeksi nime all. Olen aastaid mõtelnud, et tahaks selle retsepti ära proovida ja seekord tegin lausa 5 korda!
Kolm nendest läksid kolleegidele - Eestisse, Lätti ja Leetu - ning kõik saadetised said positiivse tagasiside osaliseks :). Viimase laari tegin aastavahetuseks koju, seekord ilma kompotiananassita ning minu maitsele jäi tsipakene kuivapoolne aga otsa sai siiski!

Kahjuks ei ole nn täismahulistest versioonidest (esimene katsetus oli poole kogusega) ühtegi pilti aga päris esimesest ühe kiire klõpsaka siiski tegin. Sisu mustendab puuviljadest :)

Tahaksin veel lisada, et 2. versioon, milles järgisin triibiku nõuandeid rida-realt, jäi minul pisut vedel ja küpses üle 2h. Ei küpsetanud ma toda ka mitte rõngasvormis, vaid hoopis piklikus ning lõpuks lausa plaadil.

Teistega olin targem, lisasin rohkem jahu kui retseptis antud (silma järgi, mitte oluliselt ka ja kõik satsid olid omamoodi erinevad) ning küpsetusaeg varieerus 1 tunnist kuni 1,5 tunnini.
Hoolimata vintsutustest versiooniga number 2, on see üks ütlemata hea keeks!
Parim valik erinevaid puuvilju on Grossi poes muide :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar