pühapäev, 26. jaanuar 2014

Kodune supp

Leidsin raamaturiiulist ühe õhukese retseptivihiku "Kodukirja parimad palad, 2010", kus sees kodune supp. Läks proovimisele.

  
500g kanamaksa
500g kanasüdameid
2l lihapuljongit
1-2 sibulat
8 vürtsitera
1 loorberileht
4 keskmist kartulit
2 porgandit
2 soolakurki
soola
pipart
Serveerimiseks maitseorhelist ja hapukoort.

Puhasta ja loputa subproduktid külma veega, eemalda rasv ja sooned. Pane külma veega täidetud potti, kuumuta keemiseni ja nõruta. Vala leem ära. Kuumuta puljong keemiseni, lisa hakitud sibulad ja vürtsid. Tõsta tükeldatud kupatatud südamed leemesse ja keeda keskmisel tulel 15 minutit. Koori ja tükelda kartulid ning porgandid, lisa supisse ning keeda enam-vähem pehmeks, u 9-10 minutit. Lisa tükeldatud maks ja soolakurgid ning hauta 2-3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri maitserohelise ja soovi korral hapukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar