reede, 5. juuli 2013

Leedus

Olin paar päeva Leedus ning sattusin ka pisikesse raamatupoodi. Loomulikult on ka neil kõikvõimalikud hallid varjundid müügil ja top kolmes aga ühe käsitööraamatu siiski leidsin.

Õhemat sorti, värvifotodega ja pisut kindamustereid sees.
Mulle meeldisid selle raamatu skeemid, väga lihtsad ja selged - kuidas üles luua (erinevad tehnikad), kuidas kokkuvõtmisi teha, pöidlakiilud jne.

Miskit on ilmselt ka meie trükistes, kui lapata aga seal on nood kõik kenasti kompaktselt koos.
Ja mustrid on kenad!





Suvel Leedus olles tuleb kindlasti ära proovida Šaltibarščiai - külm borś kuuma kartuliga ning maasikasupp jäätisega :) (ok, seda saab ka Eestis)


Natukene Lätist ka, sest mulle meeldib minna Leetu autoga ning teha peatusi Lätis :)

Riiast leidsin (kohvipoest) Instrumenti uue CD ning Rigas Balzamsi komme.
Lätlastel oli sel nädalal laulu- ja tantsupidu. Peomelu võis näha ka vanalinnas, lauldi palju ning ilusaid rahvariideid jäi silma.

Uus söögikohaelamus olgu siinkohal ka tutvustatud - Fazenda - kohe Radisson Blue Hotel Latvija lähistel, armas kodune paik kohalikust toorainest söökidega. Soovitan!

Analoogne koht on neil Riias veel, hiljuti avatud Bistro Priedaine, jääb pisut kaugemale aga pidi olema sama hea. Katsun järgmisel korral ära proovida ja siis muljetan :)

Väga positiivsete kogemustega sõit oli seekord!

Pisut sai nalja ka, eriti parkimiste osas aga abivalmis inimestega saab kõik mured lahendatud. Kõigepealt selgus Vilniuses, et kontoriesine tänav on üles kaevatud ning sinna ehitatakse suurt tunneliga liiklussõlme. Mistõttu oli garaaźi sissesõit suhteliselt "huvitav" läbi ehitusautode, üleskaevatud kruusatänavate ning täisnurga all kaldteele keeramisega. Esimene kord oli higistama ajav aga järgmised läksid juba ludinal :)

Siis suutsin ma tuima näoga parkida kolleegi koha asemel kellegi võõra isiku parkimiskohale. Õnneks on puhkuste aeg ning keegi pahandama ei tulnud. Mina polnud tegelikult süüdi, kolleeg lihtsalt ei suutnud meenutada, mis number kohal ta pargib :D

Hotelli juures selgus, et parkida saab tänaval (20-8 tasuta) aga keegi ei tea täpselt, kust osta pilet ja kus tasuda. Nad kasutavad ise enamasti telefonis spetsprogrammi parkimiseks, noh nagu meiegi :)

Teine versioon oli maa-alune parkla kaardimaksevõimalusega (süngete trepikoridoride ja grafitiga). Seal tuli küll tasuda iga pargitud tunni eest aga kuna seal OLI vähemalt täiesti reaalne makseautomaat, siis valisin selle versiooni.

Hommikul läksin oma killavooriga maa-alla (kohvrit tuleb tassida, sest seal on järsk trepp ainult) ja siis selgus minu üllatuseks, et automaat töötab kaardiga kella 20st kuni hommikuni kell 8 :D Nii et ma pidin ikkagi minema otsima, kus maksta saaks või siis vähemalt sularaha võtta. Õnneks oli valvuriputkas noormees, kes kõneles suhteliselt kena inglist ja tuli appi. Et mingu ma ikka kohe üles ja seal maapeal on üks kiosk!  Bussipiletite kioskis nimelt sai maksta kaardiga (kuigi sealne mammi ei rääkinud peale leedu keele mitte midagi muud), sealt saadud tsekiga läksin siis alla parklasse, sain valvuriputkast templi, veel ühe tseki ning parklakaardi regatud. Sõit võis alata :)
Kusjuures see putka seal maa-all oli tehnikat täis + automaat suht sarnane nagu meil parkates. Miks neid küll kella 8st alates kasutada ei saanud, jäi selgusetuks :)

Leedus kipub ikka vahel olema nii, et need asjad, mis minu loogika alusel võiksid toimida nii, tegelikult toimivad ideaalselt aga konksuga ja hoopis naa :D Lihtsalt tuleb olla võimalikult avatud ja suhelda inimestega.

Vilnius oli aga iseenesest hirmus ilus. Riia ka aga Riia meeldib mulle alati, hoolimata ilmast ja aastaajast.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar