pühapäev, 1. jaanuar 2012

Astelpajutort / Sea-buckthorn cake

Ma olen kindel, et enamik hetkel veel magab aga kuna mind on õnnistatud muusikalembese naabrinaisega, siis oli meil äratus ca poole 9 ajal marsihelide saatel. Proua laulis hoogsalt kaasa heledal häälel ja laulab siiani. Seega olen blogimislainel ja panen kohe siia kirja oma aastalõpu parima tordi kandidaati.

Astelpajutort

Põhi
300gr piparkooke (võib teha ka biskviitpõhja aga minu meelest on küpsistega palju parem)
100 gr võid.

Sisu
200gr astelpajumarju (püreestasin saumikseriga)
1dl suhkrut ja 400ml vahukoort (mikserdasin vahuks)
Pool pisikest purki astelpaju-ingverimoosi (leidsin Biomarketist)
1 pk Santa Maria toiduźelantiini (leotasin ja sulatasin vastavalt õpetusele)

Peale pisut śokolaaditriipe ja füüsaleid.

Või sulatasin ja segasin purustatud piparkookidega kokku.
Kuna Rimi oli õhukestest piparkookidest reede õhtuks tühjaks ostetud, kasutasin Laima ümmargusi piparkooke. Seetõttu tuli põhi pisut paksem ja maitses teistmoodi kui mangotordis kasutatud õhukeste piparkookidega tehtud põhi. Aga paha ka polnud, mulle meeldis. 

Vooderdasin lahtikäiva vormi küpsetuspaberiga ning pressisin segu sinna põhja. Korraks lasin ahjus kuumaks, nii 10minutit ca ja jahutasin maha.

Siis segasin kokku marjapüree, moosi ja vahustatud koore. Seejärel peene joana ettevaatlikult sulatatud źelantiin. Lõpuks kogu segu kiirelt vormi ja külmikusse ööpäevaks. Mul valmis tort reedel 21 paiku ja maitsesime ca samal ajal järgmisel päeval. Täna hommikuks jäänud lõik oli eriti hea, ilmselt see põhi tahab pisut seismist, jääb mahlasem ja mõnusam.


Algne retsept on pärit siit ja nagu ma praegu taipasin, kadus mul ära kohupiim Mäletan raudselt, et ma piimaleti juures kohupiima omale korvi panin aga kodus seda kahjuks ei ole. Samas tort polnud kohupiimata sugugi kehva :), soovitan kindlasti ja olen veendunud, et proovin seda kunagi veel teha.



NB! originaalis on jube suured kogused, ma vähendasin neid hoolega, va astelpajumarju.

Kaubandus oli reedel täiesti hullumeelne aga kuna ma sel nädalal lihtsalt enne reedet mingi nipiga poodi ei jõudnud, siis tuli leppida. Kala nt oli täiesti ära ostetud ja mõte ahjukalast tuli maha matta ning asendada kiirelt varuvariandiga.

Üleüldse tuleb tõdeda fakti, et lõppenud aastal kokkasin ma keskmisest rohkem. Kokkamisblogid inspireerivad :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar