pühapäev, 25. detsember 2011

Jõululaud

Eilne pidutort oli meil mangitort Nami-Namist. Olen seda ammu piilunud aga polnud siiani teinud. Nüüd võtsin ette ja ilmselt teen seda kunagi veel. Ütlemata mahe ja mõnus tuli. Põhjaks kasutasin piparkooke. Koogi tegin valmis eelmisel õhtul, et jääks piisavalt aega tardumiseks. East Endi mangopüreed saab piprapoest ja seda poodi tahaks kohe eriliselt kiita. Nii armas paik ja kui suur valik erinevaid maitseaineid! Kes pole veel sinna sattunud, siis soovitan soojalt.

Aga selle koogi võtmesõna ongi too püree. Teist nii mõnusat mangopüreed vist ei ole olemas. Vahel müüakse seda Stockis ka aga jõulueelsel ajal valitses riiulitel selle koha peal tühjus.




Teine katsetus minu poolt oli Tomati tarte tatin, mida proovisin ka esimest korda. Päris mõnus tuli, kuigi ma ise ei ole eriline tüümiani sõber. Aga selles koosluses mulle isegi maitses. Kuna mul oli vähe tomateid ja nood olid küll kirsid, kuid üsna suured, siis poolitasin ja see tegi põhja kuidagi liiga niiskeks. Kasutasin pärmilehttainast, mis polnud ilmselt ka hea mõte. Filo ilmselt annab parema tulemuse, on õhulisem ja mitte nii "saiane".

Meil oli seekord mitte nii traditsiooniline laud, kapsast ja liha otsustasime vältida. Pigem kerge ja mitmekesine, olid märksõnadeks. Ema tegi täidetud mune ja rosoljet, tädi saatis purgi kõrvitsasalatit ning onu tõi kausi sülti. Lisaks snäkke tomatist ja mozzarellast, hapukurki jms. Selle tulemusena ei ole hetkel sellist tüüpilist jõuludele iseloomulikku ülesöömisest tingitud "supikoomat" õnneks.

Häid jätkuvaid pühi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar