laupäev, 16. aprill 2011

Värve, andke mulle värve! / Colours!

Nagu viimasel ajal mu püsilugejad on ehk märganud, ei satu ma just sageli blogima käsitööteemadel. Kuidagi nii palju muud toimib ümberringi, et kudumiseks aega napib. Sellegipoolest ei ole ma käsitööga veel lõpparvet teinud ja siiski varrastel üht-teist on. Selline "kui tervet rehkendust ei jõua, tee pool" periood vist.

Eelmisel aastal ostsin Helsingist käsitöölaadalt põneva lõngatoki. Tegemist on Tee-Tee firma toodanguga, nimeks Cacao. Müüja demonstreeris valmisesemeid ja mulle hirmsasti meeldis see krobeline koepind, mille tekitamiseks ei ole vaja muud kui lihtsalt edasi-tagasi parempidiselt ridu kududa. Pehme on see lõng ka, kutsub nässerdama ja ümber õlgade tõmbama. Otsustasin hakata lihtsalt otsas kuduma ja teha midagi mõnusa pleedi laadset, et koon nii kaua kui pikkusesse annab kududa ja võibolla pisike pits serva. Pitsiteemadel pean veel mõtlema.
Lõng ise sisaldab 89% alpakat, 11% polüamiidi ning tokis on 500meetrit.
Keda huvitavad Tee-Tee lõngad lähemalt, siis siin kolades saab nendega tuttavamaks.

Helsingis olen Tee-Tee lõngu müügil näinud sellises poes nagu Taito Shop Helsky, mis asub kesklinnas aadressil Etelä-Esplanadi 4. See on üldse üks mõnus poekene, müüvad nad seal tarbekunstiesemeid, siis selliseid kit-tüüpi käsitöö komplekte, pisut väljamaa lõnga ning kohalikku toodangut. Asub sadamale palju lähemal kui Menita. Samast kauplusest leidsin kunagi ka SandesGarn lõnga, mille mohäär on üks mu lemmikuid. Julgen seda soovitada, kuna olen sellest kudunud 2 kolmnurkset salli ja need ei ole siiani topiliseks läinud. Hoiavad kuju ja on imeliselt soojad õlakatted.


Rowani südameid koon ka aeg-ajalt, nt eelmisel nädalavahetusel oli üle pika aja isu ja lausa mitu mustrikorda käis varraste alt läbi. Tundub, et mul on seda vanaroosat juurde vaja osta  kui ma ikka tahan teha klassikalise suurusega Haapsalu salli. Ma tean, et lõng pole võibolla kõige parem HS jaoks aga töövõtted jäävad siiski samaks, sellest ka nimetus HS.

As you all have probably noticed, here has been everything else than handwork related topics in this blog. Too busy and too lazy, to be short.  It doesn´t mean that I´ve done with handwork. No! No! No!

I still have some works on needles. For example Rowans raspberry hearts and one green wrap (pls see the picture above). I found this yarn from Helsinki last year. It´s soft and warm, has an interesting texture and consist of 89% alpaka / 11% polyamide. Metres per skein - 500, so its enought to have one skein for one wrap. I love the colour, just perfect for springtime. To knit some wrap items out of it you don´t even need to bother you with patterns, just plain knitting is enough to have nice result.

The company who produces this yarn is called Tee-Tee. They sell tee-tee products in Taito shop in Helsinki along with other interesting items. It´s just in the middle of the centrum, close to the port. It´s lovely shop, if you have change to visit Helsinki and if you are interested in handwork, yarn, local contemporary & applied art, I recommend it.

1 kommentaar:

  1. Tead ma peaks su enda juurde värviteraapiasse kutsuma. :) Disainid endale ise sokid :P Ma täna värvisin 3+3 paari (erineval meetodil) ja nii hea hakkas kohe :)

    VastaKustuta