esmaspäev, 8. november 2010

Juuretis :)

Ma sain jälle hiljuti loetust innustust leivateo osas.
Nüüd tuleb küsimus: mis vahe on "käima läinud juuretisel" ja käärival juuretisel :) ?
Ma loen netist, et osadel juuretis seisab toas soojas 3-4 päeva.
Ma nimetaks seda siis juba käärimiseks, sest kui panna jahu, vesi ning sinna sekka veel riivitud õun või keerif ja jätta kogu möks sooja kuni 4 päevaks, kas see pahaks ei lähe siis?
Või olen ma millestki jälle valesti aru saanud.

5 kommentaari:

  1. Ise küsin, ise vastan. Siin on päris ilus jutt
    http://retseptikas.blogspot.com/2010/03/sooja-leiba-motelge.html

    VastaKustuta
  2. Mina õppisin leivategemist siit: http://www.hot.ee/marikalkun/index.htm

    Juuretise tegin nii, nagu seal kirjas. Minu meelest ei käärinud see aga mullitas küll kõvasti. :D Võibolla on käärimine ja käima minemine siin üks ja sama? Kolmandal-neljandal korral sai leib maitsev, enne seda oli vilets ahi (temperatuuri hoida ei suutnud) ja liiga mage leib.

    VastaKustuta
  3. Tänud hea lingi eest! Lugesin ja õppisin teiste kogemustest, kui ise tegema hakkasin, tekkis samuti küsimusi, millele vastust ei leidnud. Kas järgmine postitus tuleb juba leivalõhnaline?

    VastaKustuta
  4. pühapäeval tehtud juuretis leidis oma tee kemmergus. Näis kuidas järgmisega läheb. Ma olen eriliselt jäärapäine, paljud on alustanud kellegi teise töötavast juuretisest aga mina tahan ise teha. Häda minuga.

    VastaKustuta
  5. Mina olen samasugune. Ise tehtud, kõige paremini tehtud ;) Anna siis blogis ka leivalõhna edasi ;)

    VastaKustuta