laupäev, 23. oktoober 2010

Kõrvitsapüreesupp

Neljapäevase Eesti Ekspressi vahel oli lisa nimega "Terve pere" ning selle lõpulehtedelt leidsin kõrvitsasupi retsepti. Kuna värv ja koostisained olid ahvatlevad ning tegemine tundus lihtne, proovisin selle täna kohe järgi ka.

Retsept:
0.5kg kõrvitsa viljaliha
3 kartulit
2 pisemat porgandit
2 sibulat
6dl aedviljapuljongit
poole sidruni mahl
2 sl oliiviõli
sorts kõrvitsaseemneõli
peotäis röstitud kõrvitsaseemneid
näpuotsaga riivitud muskaatpähklit
soola, pipart

Mul oli kõrvitsat, kartulit pisut rohkem, sibula osas valitses kriis (ootamatu avastus, kõik juurikad veel maal!), seega panin paar küünt küüslauku. Sidrunimahla panin vähem ja kõrvitsaseemneõli mul kodus polnud.

Tükeldasin köögiviljad ning ajasin õli potipõhjas kuumaks. Siis juurikad sinna sisse 5minutiks, pidevalt segasin ja maitsestasin soolaga. Seejärel keetsin valmis puljongi (kuubikutest) ning kallasin potti juurikatele peale.
Keetsin pehmeks, maitsestasin pipra ja muskaadiga, püreestasin ja valmis.
Lõpuks panin veel lusikatäie Tere toorjuustu (küüslaugu ja sibulaga) aga see oleks võinud olemata olla. Rikkus värvi ära, enne oli selline selge ja ilus soe kollane, nüüd pisut tuhmim. Maitset eriti ei rikkunud, mõnus mahe on ja seda suppi tuleks teine kord veel teha.

Tunnistan ausalt, mul oli kõrvitsa suhtes eelarvamus aga supp kummutas selle. Maitse on hea :)

Sisuliselt selline 6 eegu eine, kui arvestada seda, et ma pidin poest  ostma vaid kõrvitsat. Kõik muu oli kapis juba olemas.

PS. Rimis on praegu imeilusad kõrvitsad, Eesti päritolu ja 5.90 oli vist kilo.

1 kommentaar:

  1. Mul seisab koridoris 3 kõrvitsat. Peaks kah nois miskit tegema peale kõrvitsasalati. Ainult et mehed .. No nende eelarvamusi juba niisama ei kummuta ...

    VastaKustuta