Kuna paljudel on endiselt õunauputus ning meil siin sajab lörtsi, siis on tagumine aeg teha veel üks kiire tagurpidi õunakook.
Vaja läheb:
Õuna, kaneeli, suhkrut
Vilma tordipulbrit, õli, vett
Võtsin 3 suurt õuna (võib muidugi rohkem, kui tahta mahlasemat), koorisin ära ja lasin köögikombainis jämeda riiviga tükkideks. Võib ka hakkida, kui on viitsimist.
Segasin õunad kaneeli ja suhkruga ning panin vormi põhja. Vorm läks ahju ca 180 kraadi juures 10-15minutiks hauduma. Vahepeal võib pisut segada.
Siis segasin vee ja õliga Vilma shokolaaditordipulbri. Võib ka kasutada tavalist, isegi parem on ehk. Kallasin õuntele peale ja küpsetasin pool tundi.
Serveerida tuleks kooki tagurpidi, nii et õunad jääksid peale. Ja serveerida tuleks kuumalt koos vaniljejäätisega. Meil külapoes polnud muud kui shokolaaditükkidega aga see sobis ka. Mulle meeldis just see kuuma ja külma kooslus. Homme pole kook ilmselt enam nii hea või siis lihtsalt maitseb teistmoodi :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar