Ma hakkan ennast kordama aga ma imetleks seda suve lõputult. Täna leidsin linnas koha, kus müüakse Eesti päritolu tomatit ja kurki. Värsket hapukurki müüdi ka :).
Õhtusöögiks oli mannapuder metsmaasikamoosi ja külma piimaga. Ehh, lapsepõlv!
Põldmarja isu tuli, sel aastal peaks silma peal hoidma. Loodetavasti on saaki. Meil on maal omad kohad, kus neid on ja kui on hea aasta, siis on neid palju. Esimesed marjad on alati nii suured ja ilusad! Mahl on kena värviga ja külmutada hea. Mu lemmikmari vaniljejäätise peal. Meil kodus vanasti tehti peamiselt punasesõstra mahla ja põldmarjamahla. Joomise ajaks siis tehti põhimorss punasest sõstrast ning törts pandi põldmarjamahla sisse, et jääks ilus toon. Sama kehtis ka mannakreemi puhul, kui põldmarja oli sees, siis oli mannakas imeilus roosakas lilla.
Huvitav, et ma muulukaid pole märganud. Kevadel õitsesid kenasti aga marju pole silma hakanud. See on ka üks omapärane magus mari. Metsmaasikast ja kuumaasikast palju mahedam, ümar nagu pall aga imepisikene. Meil loopeal kasvavad. Neid on hea kõrre otsa ajada :)
Korilane vestab... :P
Ma tean mida sa tunned :P Mul lapsed pistavad otse peenralt vaheldumisi maasikaid ja porgandeid ja ise vaatan aga, et saaks jälle metsapoole leekida :D
VastaKustutaMinu mäletamist mööda on muuluka mari ikka jõmakas, metsmaasikaga võrreldes.
VastaKustutaNüüd ma enam maal ei käi, pole muulukaid ammu söönud ka.
Metsmaasikas on piklikum, muulukas ümar.
VastaKustuta