esmaspäev, 18. veebruar 2008

Peaaegu kevad


Igal aastal, kui ilmad juba päikselisemad ja kevadepoolsed, panen ma aknale kasvama kress-salati ehk rahvakeeli vesikressi. Selline lahe roheline söögimuru :P, mis kasvab praktiliselt ööga söögikõlbulikuks. Mulle maitseb seda tükeldada võileivale.

Lapsepõlves oli minu kulinaarne kevadekuulutaja kevadevorst koos esimese värske kurgiga. Siis kui kaubanduses aastaringselt kurki ei müüdud. Aga kui nood esimesed lavakurgid tulid, küll nad olid vesised aga head ka, omamoodi.

Käsitööajakirjandusliku kevadekuulutajana leidsin postkastist uue Interweave Knit ajakirja. Lähen uurima :).

2 kommentaari:

  1. Heh, minu jaoks on siiani värske kurk märk kevadest :) Ma nimme ei osta seda leivale (kusjuures kindlasti vorstivõileivale) panemiseks varem, kui juba kevadine tunne hinge hakkab pugema :)

    VastaKustuta
  2. mmmm põnev:) mina pole mullas kasvatanud rohelist, kuid märja marli vahel munguba idutanud küll. Isu viimaste järele käib peal hooti. Ise idutamise ideele tulin pärast seda kui järjekordne "hoog" peal oli ja karp idusid päevas (a´25.-) muutus natuke kulukaks :P Peaks sinu salatit proovima !

    VastaKustuta