kolmapäev, 16. mai 2007

Rabarberikoogi päev

Täna on see päev, kus kevadist kooki tehakse:). Retsept on igiammune ning pärit isa kaasalt.
Kirjutan nii nagu see kunagi minuni laekus.

Põhi:
pool purki kevadist majoneesi
pool purki hapukoort
16spl jahu
6muna
natuke soola
pool klaasi suhkrut
1tl söögisoodat

Ained segada hapukoore paksuseks massiks, valada ümmargusse vormi ja peale tükeldada paksult rabarbereid. Puistada üle suhkru+kaneeliseguga.
Just kevademajonees on see, mis hea maitse koogile tegi, mäletate, see milles tilli sees oli.
Leidsin kaubandusest kah tillimaitselise majoneesi, proovin.

6 kommentaari:

  1. Muideks, sama siin:) Tegin kohe sellise hästi suure plaaditäie kohupiima-rabarberikooki. Põhitaigen on suhkrust-jahust-võist. Kuidas selle nimi on - kas muretaigen?

    Igal juhul kook on suussulav...

    VastaKustuta
  2. kas kevademajonees on kohe asja nimi?

    VastaKustuta
  3. Vanasti oli majoneese peamiselt kahte sorti - Kevade ja Laua :)
    Üks oli tavaline ja teine oli tilliga.
    Praegune sort, mis ma kaubandusest leidsin, oli miskine tillimaitseline. Nime ei mäleta, kodus saan vaadata.

    VastaKustuta
  4. et peab kohe tillimaitseline olema? kas niisama võib tilli majoneesi sisse panna? ja mis kogus see täpsemalt on? siinne purk ei ühti eesti purgiga ma arvan.

    VastaKustuta
  5. Ega sa ei pea ju tilliga tegema seda. See purk võis vanasti olla ca sama suur ehk kui praegu on nood hommikukohvi kruusid, väiksem natsa. Ma ei oska mõõtu öelda, sa ise ei mäleta noid plekk kaanega purke?

    Samas ma eile tegin täiesti tunde järgi. Surtakas majoneesi ja sama palju hapukoort ning 4 muna panin. Siis lisasin jahu nii palju, et tuleks selline paksem hapukoorelaadne mass. Nii et nende koguste pärast ei maksa proovimata jätta.

    VastaKustuta
  6. see till tundub huvitav.
    sa pead silmas neid väikeseid klaaspurke jah?
    kui ma homme turult saan rabarbrit, siis proovin selle variandi järgi teha.

    VastaKustuta