esmaspäev, 15. september 2008
Teistmoodi kõrvitsasalat
10 dl äädikamarinaadi (9 osa vett ja 1 osa äädikat)
6 dl suhkrut
2 spl soola
2 spl sinepiseemneid
4 sibulat
4 paprikat (kui soovid kirevat hoidist, siis 2 punast ja 2 kollast)
2 kg kõrvitsat (sobib ka kabatsok või kurk)
Marinaadi kuumutada koos sibularatastega 5min, lisada seemned, suhkur, sool.
Seejärel lisada tükeldatud kõrvits ja viilutatud paprikad.
Kuumutada segu ca 15 minutit ilma kaaneta.
Panna kuumalt purki ja kaanetada.
Purgid valmistasin ette Thredahlia tehnikas:). Seda meetodit viljeles ka proua, kelle juures ma pikemalt kunagi tuba üürisin.
Käesolev nädal tuleb vist juurikaline, sest mul on palju ideid :). Ainuüksi kõrvitsast on veel pool alles ning ma käisin juba nami-namis kolamas, et ideid saada. See on üks imelik kõrvits, tol pole eriti seemneid. Või korjasime me ta liiga vara ära?
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
väga põnev salat tundub! Ma olen siiani ikka klassikalist kõrvitsasalatit teinud, aga tundub, et pean selle siin ka kuskile talletama, et ära proovida!
VastaKustutaMa sain seda esimest korda proovida ristilapse peres eelmisel talvel. Ma muidu kõrvitsasalatit söön ka aga kindlate asjadega nt ahjukartuliga. Algul vaatasin võõristades, et misasja, sibul ja puha :D aga kui maitsesin, siis ei saanud enam pidama. Kõrvitsal on seal hoopis teine mekk kui tavaliselt ning eriti hästi sobib see salat igasuguste lihaliste söökide kõrvale.
VastaKustuta