laupäev, 3. veebruar 2007

Kloun Karandash ja Kljaksa

Seoses eelmises postituses olnud vihjega klounidele meenus mulle, et kunagi tegutses Venemaal üks kloun nimega Karandash*, kes esines koos shoti terjer Kljaksaga. Ma ei oska seda teemat siduda kuidagi paar aastat tagasi Eestis suure kella küljes olnud aktsiooniga tsirkuseloomade väärkohtlemisest. Teades shotlase loomust ja temperamenti, peab koera esinemisolekusse saamiseks palju positiivset ja sihikindlat tööd tegema. Nii et loodame, et too loom oli oma peremehe parim sõber ja mõnus kaaslane, nagu shotlased enamasti ikka on.

Kljaksa oli jah Rumjantsevi truu kaaslane ning netis otsides leidsin päris vahva skulptuuri nendest. Tundub, et see on midagi kaasaegset ja vaatamiseks täiesti olemas. Huvitav, kus?



* Karandash - (nast. imja i fam. Mixail Nikolaevich Rumjancev) (1901-83) -rossijskij artist cirka, kloun, narodnyj artist SSSR (1969), GerojSocialisticheskogo Truda (1979). Sozdal obraz-masku naivnogo i ljubopytnogochudaka, zlobodnevnye reprizy kotorogo obretali satiricheskij xarakter. Allikas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar