teisipäev, 4. jaanuar 2022

Ah, proovime

 Eks see natuke tobe ole, aga täna on nii vaikne päev ja ma olen tsipa laisk. Nii et blogime!

1. Mida sa tegid aastal 2021, mida sa polnud varem teinud?

Ööbisin Rakveres

2. Kas sa pidasid kinni oma uusaastalubadustest? Kas annad uusi lubadusi?

Ei ole andnud ja ilmselt ei viitsiks pidada.

3. Kas keegi su lähedastest sünnitas?

Ei meenu küll

4. Kas keegi su lähedastest suri?

Ei meenu, et oleks surnud. Ah ei, vanaema üks emapoolne sugulane suri, elas pea 100aastaseks!

5. Mida sa sooviksid omada aastal 2022, mis puudus aastal 2021?

Normaalset suvepuhkust.

6. Mis riike külastasid?

Ainult oma isiklikku kuningriiki :D

7. Mis kuupäev aastast 2021 jääb igaveseks su mällu? Miks?

Ei tea, kas jääb, aga lõpueksam oli 15. oktoobril.

8. Mis on selle aasta suurim kordaminek?

Koolilõpetamine vist, ellujäämine üldises plaanis kah. 

9. Mis oli su suurim läbikukkumine?

Ei meenu. Võib-olla see, et esimene lõputööteema metsa läks. See oleks võinud olla potensiaalne läbikukkumine. Õnneks oli taipu õigel hetkel teha kannapööre.

10. Kas sa olid haige või said mõne vigastuse?

Ei, aga aasta lõpus tuli käia massööri juures, sest käed olid "rikkis".

11. Möödunud aasta parim ost.

Hmm, äkki robottolmuimeja? Ma olen teist aastat kapitaalses koonerdusmeeleolus, seega eriti midagi ei osta, aga selle ma soetasin sünnipäevaks ja on too end igati õigustanud. 

12. Kelle käitumine teenib sult aplausi?

Naabrite. Ma pelgasin, et see remont ajab meid riidu ja tekitab pingeid, aga mul on toredad naabrid. Väga abivalmid ja inimesed, kellega saab asju arutada. 

Ja muidugi loomakene on olnud NII tubli selles hirmsas tolmus, pidevas koolijamas ja terviseteemades. 

13. Kelle käitumine ajab südame pahaks?

JOKK olukorrad ühistus, õhus lendlev "huvide konflikti" teema.

14. Kuhu läks enamik su raha?

Säästudeks kui rahast üldiselt rääkida. Kui aga väljaminekutest, siis remondile.

15. Mis sind möödunud aastal tõeliselt elevusse ajas?

Tuim tükk vist, ei tule nagu midagi väga erilist meelde. Ehk see, et mu toote vastu oli huvi ja ma sain oma esimesed kliendid :) 

16. Mis lugu jääb alatiseks aastat 2021 meenutama?

vist ei ole ühtegi.

17. Võrreldes eelmise aastaga, oled sa:

I õnnelikum või kurvem:  tasakaalus pigem ja see on positiivne.

II kõhnem või paksem: kaaluteema tekkis eelmiste jõulude ajal, seega pigem kõhnem, sest stressi oli üksjagu ja ma olen stressisöödik aeg-ajalt.

III vaesem või rikkam: rikkam ikka

18. Mida sa soovid, et oleksid rohkem teinud

Lugenud, puhanud. Oma keskkonnast välja läinud (mujale kui kooli).

19. Mida sa soovid, et oleksid vähem teinud

Muretsenud.

20. Kas sa armusid aastal 2021

korraks vist jah

21. Kui palju üheöösuhteid?

ei, need ei käi minu tõekspidamistega kokku

22. Mis oli su lemmiksari?

Allo-Allo ja Vera, tänu neile sain palju kooli praktilisi töid tehtud. Aitäh, Jupiter! Aga nad võiksid Allo tagasi panna :) Hea huumor päästab nii mõnegi päeva!

23. Kas sa vihkad kedagi täna, keda sa eelmisel aastal samal ajal ei vihanud?

Ma olen hakanud kasutama sõna "ei salli", aga enamasti olukordade või käitumise võtmes, mitte otseselt inimestega seoses. Seega ei salli müügimehi, kes väga kriitilise ja keerulise jama jätavad kvartali viimastele nädalatele ja sunnivad seetõttu inimesi tööle öösel, puhkuse ajal, suure surve ja eskaleerimiste najal. Okserefleks tekib, kuigi ma peaks olema väga karastunud :)

24. Parim raamat, mida lugesid?

Raamatutega oli kehvasti ja ma pole selle üle uhke. Aga nendest vähestest, mis siiski õnnestus lugeda, tooksin esile Nora Ikstena "Mees sinises vihmamantlis". 

25. Mis oli su suurim muusikaline avastus?

Et ma olen hakanud armastama sellist kerget jazzu toomata välja ühtegi nime. Sellist, mis on mõnus taustaks nii sõidul kui kodus toimetades. Ei sega aga ei ole ka tapeet ja mis paneb varba rütmi kaasa lööma.

26. Mida sa tahtsid ja said?

Ma hakkan ennast kordama, aga kooli lõpetatud. Ja tööd, seda ei saa hetkel alahinnata, kuigi sisseelaminse aeg veel kestab ja mul on palju kõhklusi. Ma olin nii lähedal käegalöömisele, mis ilmselt näitab kui läbipõlenud võib olla. Vist. 

27. Mis oli selle aasta parim film?

Filminduses olen ma kehva hindaja ja vaataja. Olen ära vaadanud "Eesti matuse" ja "Vee peal", mõlemad meeldisid. Viimane oli aga raamatuna parem. Välismaiseid ei jõudnud vaatama ja ega ma kinos eriti ei käi ka. Pigem laenutan

28. Mida sa tegid oma sünnipäeval, kui vanaks said?

Kudusin nutikindaid paaniliselt, et sessiajaks saaks prototüübid valmis ja sisestasin CV süsteemidesse, kandideerimiseks.

29. Mis on see üks asi, mis oleks teinud aasta nii palju paremaks?

Oleks, st ei teinud? ma olen vahel mõelnud, et väga suurtes firmades võiks eeldada, et koondamised jms on perfektselt korraldatud, aga reaalsus on selline, et anna kannatust. Ja no keegi ei õpi ei halvast ega heast. Pidev imestamiskoht.

30. Kuidas sa kirjeldaksid oma selle aasta moestiili?

Haha, teine aasta sunnitud kodukontorit kindlasti toetab moestiile :D T-särk, teksad. Hiigekuumusega ka kõige õhem kleit, mida kapist leida oli võimalik. Toasussid ja krunni keeratud juuksed. 

31. Mis sind mõistuse juures hoidis?

Vot see on hea küsimus. Mitte et ma labiilne kuidagi oleks, aga raskeid hetki oli. Kool, hobid, koer, naabrid, pere. Et on inimesi, kes raskel hetkel aitavad. Ja et oled ise sisemiselt tugevaks kasvanud. Vist. 

32. Milline kuulsus sel aastal kõige rohkem sulle meeldis?

Ah ma ei tea, ma ei jälgi neid ju eriti. 

33. Milline poliitiline küsimus sinus enim tundeid tekitas?

Ma ei võta reeglina poliitikateemadel sõna, aga see piirangute teemaline tsirkus vastaliste poolt on tobe. Et me oleme jõudnud ajajärku, kus reeglite järgimine inimestele nii palju meelehärmi tekitab. Ja oleks siis reeglid karmid. Rahvusvahelises seltskonnas töötades ma ju näen kui tühised piirangud Eestis on olnud. Ole solidaarne, võta vastutus ja kannata ära! Keegi ju tea täpselt, mis selle jama põjustas, kuidas see meile pikemas perspektiivis mõjub ja kuidas oleks mõistlikum end kaitsta. Lõppude lõpuks oleme me kõik inimesed, ka arstid ja teadlased ja teema on uus. Tüütu. Inimestel on palju vaba aega ja osad ei oska seda mõistlikult kasutada. Ja ma ei kritiseeri siin kuidagi neid, kel on tõsiselt arvestatavad meditsiinilised vastunäidustused. Ja ma ei arva ka, et asjalik kriitika ei võiks puududa. Lihtsalt see viis ja maneer, kuidas mingeid teemasid lahendatakse, on nii tobe vahel. Aga aeg on selline. Ilusti rääkis sellest Läti endine president oma intekas Plekktrummile. Nii pimedus kui valgus on meis olemas, aga mingil hetkel lähevad asjad paigast kogu maakeral ja sellest ei võidaks keegi. Ehk et see kõik on pikema mõjuga teema kui lihtsalt üks mask või vaksiin. Mõttekoht.

34. Keda igatsesid?

Ei teagi, ei kedagi otseselt. Võibolla head seltskonda vahel, ärakuulamist. Aktiivset ärakuulamist, mitte targutamist ja paikapanemist. 

35. Kes oli parim uus tutvus?

Ma elan nii eraklikku elu, et ei suuda midagi meenutada. Praktikal oli uusi inimesi, juhendaja oli väga tore, aga püsivat kontakti sealt ei tekkinud kellegagi. Teine maailm. 

36. Ütle meile üks elu õppetund, mida sulle 2021 õpetas.

Oh, nendest ma hiljuti blogisin, ei hakka kordama. Võibolla peaks jälle uuesti naasma selle käitumismudeli juurde, mis mul teismelisena oli. Et 90% ajast kuulad ja mõtled, aga ma vist enam ei suudaks nii leebe olla. 

Lisaküsimus: Mis sündmused ja kohad sel aastal veel meelde jäid?

Rakvere muidugi. Anija mõis peale reno on tore. Türil oli tore ja Haapsalus kah. Tegelikult ma käisin nii vähe nelja seina vahelt väljas, et ime, et ma siin üldse ellu jäin.  Remont :D, mis kestab igavesti.

Vanaks sain ka, noh, Eesti mõistes vist. Ise muidugi ei tunne vanust eriti. Ja tänu remondile sain pidustustest ära nihverdatud. Jälle vedamine. Eelmisel aastal olid piirangud ettekäändeks. Ma ikka ei armasta kohe üldse pidustusi. 

Oeh, pikk jutt tuli, ei tea, kas keegi üldse loeb. Ma ise ehk järgmisel aastal siis, hea võrrelda. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar