esmaspäev, 16. juuli 2012

Haapsalu I Pitsipäeva kava!

Seltsi kodulehelt :

Haapsalu I Pitsipäev

Toimumise aeg: Pühapäev, 5. august 2012
Toimumise koht: Haapsalu kuursaali ja kõlakoja esine
Päeva juhib Evelin Samuel.

PÄEVAKAVA

11:00          I  Pitsipäeva avamine
11:00-16:00    Toimuvad erinevad õpitoad: Hiiu pits, Muhu pits, Setupits, niplispits, sõlmpits, väike pitstanu, Haapsalu salli- ja rätipits, puitehispits. Õpitoad on tasuta, eelregistreerimist ei toimu. Õpetajad on oma ala tuntud tegijad, õpetusi jagub nii algajatele kui ka edasijõudnutele.Õpetajad-meistrid jagavad õpetust ja nippe, osta saab materjale ja töövahendeid.

Toimuvad väikesed näitused ja käsitöötoodete müük ( lisaks eelmainitud pitsidele pitsiline keraamika, pitside taaskasutus jm) .

Läänemaa Keskraamatukogu tutvustab oma käsitööraamatute kogu, õpetab otsima käsitöömaterjale internetist, laenutab välja kaasasolevaid raamatuid. Lugejaks saab registreeruda ka kohapeal.

11:00-12:00 Eelregistreerimine kudumisvõistlusele ( töövahendid, materjal ja võistlusmuster meie poolt, oskused osalejatelt!)

12:00 – 14:00
Kudumisvõistlus

12:00 – 14:00 Erinevad esinejad kõlakojas, pitside teemaline viktoriin koostöös Haapsalu rätimuuseumiga.

13:00 – 14:00
Puitehispitsi loeng Tõnis Padult kuursaalis

14:00-15:00 Nimede ülesandmine suurele ühiskudumisele

15:00 – 16:00
Haapsalu Käsitööselts kutsub: Suur ühiskudumine.
Sellel ühisel kudumisel saad Sa, kallis külaline, osaleda, kui võtad kaasa oma pooliku (või alustatava) pitsilise kudumistöö. Toome kudumise taas promenaadile!
 ”Haapsalu kudujad istusid suveõhtuti promenaadi pinkidel ja kudusid. Kõrval olid korvid müügiks mõeldud valmis rätikutega. Kuduvad rätimesitrid äratasid supelsakstes huvi ja soojad kudumid läksid jahedatel õhtutel hästi kaubaks.” ( “Haapsalu sall” A.Edasi, S.Reimann. Saara kirjastus 2009)
Just sellist promenaadi me püüamegi kasvõi korraks taaselustada. Võta kaasa väike pingike või tool, või kui soovid, saad oma seltskonnaga puude varjus piknikut pidada ja näppudel käia lasta. Murule leiab koha ka suurema seltskonna teki jaoks.  Ehk leidub meie hulgas käies kudujaidki? Eriti tore oleks, kui Sa uuriksid vanadelt piltidelt, kuidas tol kaugel, promenaadi esimesel õitseajal kudujad riides käisid ja sead ennastki nende sarnaseks? Sa ei pea kuduma just Haapsalu salli või rätti, aga üks on kindel- pitsi pead Sa kuduma!

16:00 – 17:00
I Pitsipäeva lõpetamine kuursaalis, kudumisvõistlusel osalejate tunnustamine ja võitjate autasustamine.

I Pitsipäeva korraldab Haapsalu Käsitööselts projekti ” Pitsitraditsioonide paljususe tutvustamine ajalooliselt tuntud pitsikeskkonnas Haapsalus” raames.

Toetavad: Haapsalu Linnavalitsus, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Eesti Kultuurkapital, Kultuurkapitali Läänemaa ekspertgrupp, Rahvakultuuri Keskus.

Pitsiliste kohtumisteni Haapsalus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar