pühapäev, 20. juuni 2010

Avokaado vahepalaks

Ärge nüüd naerma hakake aga mina avastasin praegu avokaado :D
Reedel Rimis nädalavahetuseks sisseoste tehes jäi silma täitsa kena eksemplar ning kuskil ajusopis kummitas, et noored ja edumeelsed kokandushuvilised on sest võileivakatet teinud. Ostsin prooviks.

Nüüd leidsin sellise retsepti ning tuunisin omal soovil pisut. Hia on, maitset ei oskagi millegagi võrrelda. Toorest kiivist ehk miskit nagu? Vähemalt see sisu meenutas mulle pisut kiivit.

Aga see tuunitud retsept on lihtne.
Poolitasin avokaado, keerasin kivi välja ning koorisin ära. Sisu pritsisin sidruniga, lisasin pisut küüslauku ja kärtsu pipart, sutsu soola ka. Kõik saumikseriga segamini ning leivale. Peale veel selle aasta esimesed oksakesed põõsastillipuhmast maalt ning paar kirsstomatit.

Thedahlial on sarnane, ainult laimiga. Ma ise eriti laimi maitset ei armasta, sidruniga oli ka täitsa ok. NB! Tema blogist leidsin ka, et avokaado on lemmikloomale mürgine. Nii et ei mingeid viimaseid ampse, shotikad. Teie saate koduseid rediseid, mis on meil kasvanud sel suvel pea tikutopsi suurusteks :D.

Nii et hää amps on, ainult selle õige avokaado tabamine tuleb veel ära õppida. Tänane eksemplar oleks võinud lauanurgal paar päeva seista aga mul oli isu proovida :P.

3 kommentaari:

  1. Avokaadot saab küpsetada nii, et mässida vili ajalehepaberisse ning panna mõneks päevaks köögisahtlisse pimedasse valmima. Peale seda saab seda mõnusalt võinoaga leiva peale määrida. Kui siis veel natuke ürdisoola peale riputada, siis on maitse imehää :) Eriti oma koduse värske leivaga.

    VastaKustuta
  2. ma ei ole kunagi avokaadot söönud... sushit ka pole, lambasilmadest ja austritest rääkimata:D
    hiljuti punnitasin Harry Potteri kõik 7 osa järjest ära lugeda, vaja oli, noh.
    a ma olengi sihuke... omamoodi.

    VastaKustuta
  3. Ega ei peagi kõike sööma :)

    VastaKustuta