laupäev, 3. jaanuar 2009

Hiiumaal talve otsimas (ja leidmas)

Kaustes oli täna hommikul -12kraadi külma ja paks lumi maas. Vot kus see Eestimaa talv pesitseb!

Lisaks talvele oli teine üllatus meie kontori kokkavad mehed. Mitmekäiguline lõuna, mis meie silme all valmis, viis keele alla - kalasupp, ahjukala hallitusjuustuga, veiseliha grillitud, kolme sorti salateid - kõik meie vapra meesviisiku valmistatud:). Isegi hommikusöögi tegid - küüslauguleiba, vaeseid rüütleid ja omletti, kohvist rääkimata. Sinna juurde hea vein, kuum saun ning mõnus seltskond. No missa veel oskad tahta :)

Kui õhtul oli lund veel suht hõredalt, siis hommikune päikesetõus paksu lumekorra all oleva vaikeluga oli lihtsalt super. Lumi kriuksus saapa all ja märjaks saanud kinnas jäi ukse lingi külge kinni. Kui seda lund vähe näidatakse, tekib lausa eufooria noh.

Tiiupesa oli ääretult armas ja kodune. Kaltsuvaibad, soe ahi, ehe saun, rehealune... õlest ehetega kuusk, hiirejäljed põllul, luiged lahesopis. Soovitan väga, kui keegi peaks otsima kohta, kus pisema seltskonnaga majutuda. Mereni oli 300meetrit... ja sadamast ca 15km sõitu.
Üks ütlemata mõnus väljasõit oli!

Praamil kudusin oma salli ka valmis, lõngast tuli välja napilt ning pitsiotste kinni kudumine oli pisut vaevarikas. Esimene vasikas pidi ju ikka aia taha minema:P a ju tal seal aia taga kah ikka oma elu on. Mulle omale meeldib, homme katsun ära venitada ja pilti teha.

2 kommentaari:

  1. Kõrgessaare kandis oli külmemgi veel, poole üheteist ajal näitas kraad -16,9. Praegu näitas juba -17,4 ja ega see vist sellega jää. Aga tõeliselt armas talveilm on :)

    VastaKustuta
  2. minu abikaasa võlus mu kunagi sellega ära, et minust paremini süüa teeb:)

    VastaKustuta