laupäev, 27. detsember 2014

Pühad 2014

Sellel aastal kõik sujus. Enamik plaanidest realiseerus, söögid tulid välja ja ajaliselt kõik klappis. Ilusad jõulud on olnud!
Panen siia ka kroonika mõttes kirja, mida tegin ja mis kingituseks sain :)

Plaan oli sel aastal valmistada ise komme. Kogusin varakult netist erinevaid retsepte aga otsustasin siis ikkagi lihtsamate ja odavamate versioonide kasuks. Esimesed olid küpsiste, toorjuustu, kaneeli ja suhkruga. Teised valge shokolaadi, kondenspiima, jõhvikate ja piparkookidega.


Kokku tuli teha 6 pakki kindlasti aga paar tk tekkis töökäigus lisaks. Pakkidesse läksid veel mandariinid, piparkoogid ja piparkoogitaignast tehtud minikaneelirullid.

Kommivormid leidsin Sikupilli prismast, pakendite letist. Tsellofankotid ja paberist kingikotid tellisin pakendikeskusest. Üks äärmiselt tore ladu-pood, mis müüb absoluutselt kõike, mis puudutab pakendamist!



Ka sel aastal tegin ise piparkooke. Ühe satsi, vist oli ligi 2kg, omatehtud tainast ja teise, 750g satsi Leiburi piparkoogitainast. Enda tehtud tainas läks seekord pisut untsu. Asendasin pool suhkrukogusest  meega, tainas jäi hele ja oleks võinud olla pisut magusam. Paksu glasuuri all eriti hull pole aga mulle ikka meeldivad sellised tumedad ja krõbud piparkoogid. Aga kus sa muidu teada saad kui ei proovi :) Leiburi omast tulid väga korralikud, glasuur oli kohaliku pagaritöökoja oma.

Jõululaupäevaks tegin meile maale maiustamiseks mandariinikooki, mille retsept ilmus  nii viimases "Oma Maitses" kui ka ETK kliendilehes. Minu jaoks uus selle koogi juures oli mandlijahu. Tõeliselt mahlane ja maitsev kook tuli. Valmistamine küll võtab aega, kuna mandariine tuleb keeta ca 2h aga vaev on seda väärt. Kook tuli suur ning meile jagus mitmeks päevaks. Kahjuks pilti mul sellest ei olegi. Küll aga oli meeles pildistada traditsioonilist jõulukeeksi, mida pakun homme kui lapsed külla tulevad. Kook kubiseb puuviljadest ning on loodetavasti sama hea kui eelmisel aastal :)

Kui "Oma Maitse" siin juba mainimist leidis, siis tuleks kirjutada veel omatehtud napsust, mille retsepti ma leidsin ka sealt. Mandariinid, sidrunid, rosmariin ja valge viin. Läks kingituseks tädile. Mutid eile timmisid ja kiitsid heaks :)


Käsitöökingitused pole veel kõik adressaadini jõudnud, seega leiavad kajastamist kunagi hiljem. Aga sellest, mis minule kingiti, võib kirjutada küll. Emalt sain naturaalset lõnga, ise soovisin :)

Ma olen oma valge lõnga varud kõik ära kasutanud ning Aades oli kena partii. Muudkui käin ja silitan, väga ilusat lõnga teevad nad ikka.

Lätist sain veini, kolleegid ikka peavad meeles ja on kirju aasta eest tänulikud.
Sõber kinkis SHCB plaadi ja kolleegidega käisime jõulusöömas kodurestoranis nimega "Mer-Mer".

Hollandist sain ka pisikese pakikese Hillylt, nii armas üllatus!



Tädi oli mulle kudunud uued tibukollased pitssokid ning pakis oli veel lõngakerakujuline küünal :)

Ema oli kinkinud lisaks lõngale veel omavalmistatud kohvikannusoojendaja. Ta armastab neid teha ning mul on päris erinevaid versioone kogunenud aga eks need kuluvad kah ja vanad saab ju ära visata kui enam ei kõlba. Seekord oleks ema nagu poppi "Frozeni" filmi vaadanud, nii samasse võtmesse, ainult värvid on pisut teised :D

Lõpetuseks ka üks kingitus tänasest. Oravake oli mulle saatnud tikitud shotika, no nii armas vidin! Pilti näeb tema blogist. Aitäh!

Ise kinkisin omale pika puhkuse. Jõuludest kuni uue aastani, teoorias vähemalt. Kodus on nii mõnus olla :)

Häid jätkuvaid pühi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar