neljapäev, 4. september 2014

Pihlakasinep

Korilushullus jätkub.
Seekord proovisin teha sinepit. Pihlakal on selline omapärane maitse, mis millegipärast seostus mul sinepiga. Natukene läks õunu ka sekka, maitseks ning esimene "proovipartii" tuli siis selline.

300g puhastatud pihlakamarju
1,5dl vett
150g õunu (kooritud, tükeldatud)

Keetsin õunad koos pihlakatega pehmeks ning püreestasin saumikseriga. Seejärel panin sõelale nõrguma, et seemned seest välja saada. Mass on üsna paks, mistõttu ainult nõrgumisele loota ei saa. Lusika seljaga surusin ja pressisin, kokku tuli puhast keedist ca 200g.
Jätsini jahtuma.

Kui keedisemass oli külm, lisasin:

100g suhkrut,
50g sinepipulbrit
1tl soola
umbes 1dl jagu oliiviõli.

Suhkru ja sinepipulbri segasin ühtlaselt pihlaka-õunakeedise sisse. Seejärel niristasin segusse kõige lõpuks õli, samal ajal hoolikalt segades.

Segu läks purki ning laagerduma. Juba segades oli maitse mulle meelepärane :)
See võiks olla sinep, mis sobib mõne hea juustuga nt. Õun ei domineeri, kirbe pihlakas otseselt ka mitte aga selline mõnusalt omapärane on.
Väga kange hetkel ka ei tundu aga see võib seistes vast pisut muutuda. Võib olla paneksin järgmisel korral pisut rohkem sinepipubrit. Maitseasi vist, magus praegune koostis ka kindlasti ei ole.

Proovige ka ja andke teada, kuidas maitseb :)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ma proovin küll järgi! Tundub huvitav! ;)

Ruth

KK ütles ...

Väga hea, anna siis teada, kas tuli hea :)

KK ütles ...

Peale paaripäevast seismist tuleb nentida, et sinep on päris kange :)