pühapäev, 27. juuni 2010

Uus põnev raamat tulekul!

Eile Pärnus ringi kolades jõudsime ka Saara kirjastuseni. Jäime muidugi uudistama, sest leti taga oli ei keegi muu kui Siiri Reimann ise. Imetlesin kirjastuse muhuteemalisi tasse ja haapsalu pitsikirjaga t-särke, kindamustritega kaarte ja trükiseid muidugi ka.

Muuhulgas selgus, et nad registreerivad huvilisi sügisel ilmuvale Muhu-ainelisele raamatule. Tegemist on siis kapitaalse ülevaatega Muhu käsitööst, kuhu kaasatakse kudumine, tikkimine jms. Raamat ilmub A4 formaadis, kõvakaanelisena ja paksemana veel kui Haapsalu salli raamat. Kaanepilti nägime ka, tundub tõeliselt äge ettevõtmine olevat. Esialgu ilmub eestikeelsena aga kirjastus ei välista, et ka inglisekeelne hiljem sabas tuleb.

Saime jätta oma kontaktid kirjastusele, et olla esimeste seas, kes sügisel ilmuvast raamatust infot saab ja kirjastuse hinnaga siis ka osta. Orienteeruvaks hinnaks pakuti 400 kandis aga see pole veel lõplik ja ettetellimist hetkel ei toimu.

Igatahes mina olen põnevil ja just sel põhjusel, et ka kudumisteema sisse võetakse. Seda tikandit on niigi palju ja tikand otseselt mind ei köida, kuigi too on muidugi originaalne ja ilus.


Saara kirjastus was also in Pärnu yesterday and we met there Siiri Reimann! They had lovely mugs there with Muhu patterns and some nice t-shirts with lace pattern. Also they were selling several books published by Saara like Haapsalu sall etc.

Siiri was the person who introduced us one new book which should be published here in autumn. See the picture of coversheet above. It´s about Muhu handwork (famous Muhu embroidery, Muhu knitting traditions etc.). Format will be quite similar as HS has, ie hard cover, more pages than HS has and lot of pics, charts.

It´s not possible to order it yet, so let´s keep our eyes open.
Just some months to wait :).

4 kommentaari:

  1. Ohhoo, põnev. Kui sulle pakutakse ettetellimisvõimalust, ole pai, anna mulle ka teada. Muidu magan maha :)

    VastaKustuta
  2. Mismoodi see teadaandmine seal käima peaks, ma ka ei tahaks maha magada :)

    VastaKustuta
  3. Ma sain aru nii, et ettetellimist vist ei tulegi. Tasub kirjastusest uurida, mismoodi listi saab. Äkki neil on mingi infokirjalist ka kodukal, ma ei uurinud.

    Üks teine raamat on veel ilmumas
    http://mammut.ee/muhu-tikand.html
    Seda saab juba ette tellida ka aga see on puhtalt tikand ainult.

    VastaKustuta
  4. Hi Signe, this is good news!
    Thanks for translating your blog into English. This makes all this interesting information on your blog available to a lot more knitters, thanks!

    CarlaM

    VastaKustuta