reede, 18. august 2023

Nädalamenüü

Ristik blogis oma nädalamenüüst ja mul tekkis huvi kirja panna, milline on minu oma stressiperioodil, ühe nädala vältel. 

Nädal on ses mõttes mitte nii traditsiooniliselt valitud, sest pühapäeval tähistasin oma vananemist ja tellisin külalistele eCarmenist suupisteid, kahte sorti salatiti ja kirsitordi. Siinkohal teen reklaami ja julgen neid sajaga soovitada! Toidud olid neljale külalisele, aga jääke jagus mitmeks söögikorraks. Lisaks said kaks seltskonda paar tükk torti ka koju kaasa (meil on selline komme isapoolses peres, et alati pannakse natukene kaasa). 

Toidufotograafi minust ei saa, aga mõtlesin, et teen mõned klõpsud kõrvale, siis saab aimu kogustest. 

ESMASPÄEV.

Hommikusöök 7 paiku

Sünnipäevajäägid:  kartulisalatit paar lusikatäit, mõned suupisted.
Kohv mee ja piimaga. Poole 8 paiku hakkan tööle.

Lõuna 2-3 paiku. Kiire amps külmikust, taas sünnipäevajäägid: Salat, leib, suupisted. Kohv piima ja meega, tükike kirsitorti. Väga kiire päev, pole aega söögile mõelda, aga ühe pisikese valge klaari jõuan haarata. 

Töö lõpp ca pool 8: Taas koduaia õun, vesi ja kiirelt koeraga jalutama.

Hiljem 21 paiku lõpetan kartulisalati (paar lusikatäit alles), söön lisaks paar suupistet (lõhe, kanamaksapasteet, täidetud muna). Rocher komm tasku ja koeraga viimasele õhtusele pissiringile. Kommid kingiti sünnipäevaks, nuhtlus! Muidu üritan magusat mitte koju osta, erandiks puuviljad ja jäätis, aeg-ajalt. 


TEISIPÄEV.

Hommikul 7 paiku peale koeraga jalutuskäiku. 

Puder: Kaerahelbed 40g, 7-8 mandlit, linaseemneid peoga. Hautan pisut veega ja vahustan sisse ühe muna. Peale murelimoosi 1spl. Juurde limpsin kaks kruusitäit kohvi piima ja meega. See on ka üsna tavaline ports mul hommikuti, harjutasin end ca paar aastat tagasi pudruinimeseks. Võileibadega tekib mul tühja kõhu tunne kiiremini. See pudru sisse muna panemine on Orgu retseptist ja toimib hästi. Kõht püsib kaua täis. 

Oode: 10.20 üks pisike valge klaar.

Lõuna: 13 paiku.

Jälle sünnipäevajäägid: pastasalat, värske hapukurk, tatraleival lõheamps, paar suupistet ja täidetud muna. 

Kooki oli plaanis ka süüa, aga vahepeal tulid tööasjad ja sain koogi-kohvi kallale alles tunnike hiljem. Kohv endiselt piima ja meega. 

Taldriku läbimõõt on 20cm

eCarmeni kirsitort on jumalik! 


Õhtusöök: 18.13
Kukeseened sibula, küüslaugu ja võiga praetult, törts koort. Paar pisikest kartulit ja tomat onupere kasvuhoonest. Arbuus.



Patustasin ka. Õhtuse kudumise ja filmivaatamise taustal nosisin ühe La Muu kohvijäätise (vahvlikoonus, 180kcal), seda nii umbes kella 23 paiku. 

Teisipäeva õhtul tuli käia ka poes, sest oli vaja varusid täiendada. Kuna ilmad on nii soojad, siis millegi kapitaalse järele väga ei isuta. Indigoaalane ajas arbuusiisu peale oma toidupostitusega. Selle lauatäie hind kokku oli 46.32 ja sh ei ole vaid toiduained. Foolium oli otsas, hambapasta jms pikema aja jooksul tarbimisele minevad asjandused tuli ka soetada. Säästukaardiga sain 4.69 soodustust, ainult toidukauba osa oli 36.66.





KOLMAPÄEV. 

Hommikusöök, 7.21
Taas kaerahelbepuder mandlite, linaseemnete ja munaga. Peal värsked aedmaasikad ja kaneel. 
Lisaks kohv piima ja meega. 

kausi läbimõõt ca 18cm, saab ehk portsust paremini aimu :)

Hommikune kohvinorm on mul 2 kruusitäit. Üks pudruga ja teine hiljem kui on pesus käidud ja arvuti lahti tehtud. Täna ca poole 10 ajal. Teise kruusi ajal lubasin ka omale ühe rocheri kuuli. Saaks juba need otsa, poleks kiusatust. Ilmselgelt oli see liiast, sest toit on kurgus :D 

Lõunasöök, 13.15
Mul oli aega täpselt 15minutit, et kapist haarata pastasalati jäägid, täidetud muna ja viil leiba. Lisaks teha kiire kohv enne järgmist zoomikõnet. 

Pildistamise ajaks oli üks amps juba söödud :), nii kiireks läks!


Kohv ja viimane tordilõik jäid kõne lõppu ootama ja konsumeerisin lõpuks 14.15.

Õhtusöök, 19.29

Seekord taas hilja, sest hull nädal on. 
Söögiks oli eelmisest õhtust kukeseened sibula-küüslaugu-võiga, lisaks suts rõõska koort. Kõrvale keetsin pool "pesa" riisinuudleid. Neid on küll vastik pooleks kangutada, ilma et terve ilm tükke täis poleks, aga terve pesa on liiga suur ports.


Eelmisest päevast arbuusi tükeldasin ära ja nosisin õhtu jooksul, meilide passimise ja kudumise taustaks. 

NELJAPÄEV.

Hommikusöök suts enne 8, pilti ei teinud. 

Kuna maasikaid on veel alles, siis keetsin jälle täisterakaerahelvestest putru vee, mandlite, linaseemnete ja munaga. Peale maasikaid ja kaneeli. 
Kohv piima ja meega, seekord vaid üks kruusitäis, sest muude asjatoimetustega läks nii kaua, et teiseni jõudes oli see jahtnud ja mina külma kohvi ei joo. 


Lõunasöök, 12.40

Valgehallitusjuust küpsetatud ahjus või, küüslaugu, basiiliku ja tomatitega. Juurde oleks sobinud paremini ciabatta või miskine saialine, aga kiireks läks. Plaan lõunapausi ajal toidupoest ciabattat tuua ja postipakk kapist läks luhta. Seega haarasin viilu juuretisega leiba. 

Pildi tegin siis kui oli juba natukene jahtunud. Ahjust tulles nägi parem välja, aga mul oli "meilitulekahju" kustutamine, mis võttis kauem kui ma oleks soovinud :( 

Väike oode ja närvirahustus 13.16 - kohv piima ja meega, 2 rocher kommi (jah, neid on IKKA veel, ema kinkis suure karbi). 

Õhtusöök, 19.03.

Keerasin kokku ühe wrapi. Mul on alati paar pakki täistera tortillasid sügavkülmas. Soojendasin ühe üles, sisse keerasin munapudru ühest munast, paprikatükid, kanasingiviilu ja juustu. 
Magusaks paar lusikatäit riccotta maitsestamata kohupiima törtsu mangopüreega (salvesti oma). Mulle meeldib riccotta pehme maitse, sobib ideaalselt mangoga. 




REEDE

Hommikusöök, 8 paiku

Magasin sisse (pigem tähendab see, et ma ei ärganud üle pika aja enne kella) ja kõht oli õhtust veel liiga täis pudru jaoks. Tegin siis paar kiiret võileiba, üks kanasingiga ja teine juustuga. Leivaks on hetkel Peremehe rukkileib juuretisega. Pildil on ka kodused hapukurgi- ja tomativiilud. Rohelist oleks võinud rohkem olla, aga keegi oli mu maalt kaasahaaratud salatilehed koledaks lasknud minna, tuli ära visata.

Lisaks kolmapäeval ostetud maasikad, mis hakkavad juba ära minema ja et mitte raisku lasta, tuleb need ära süüa. 


Kõrvale ikka kohv piima ja meega. Seekord kaks kruusi. Üks hommikusöögi kõrvale ja teine hiljem, peale pesu, tööasjadega alustamiseks. 

Lõunasöök, 12.44

Seekord läksin kergema vastupanu teed ja haarasin kohalikust kohvikust suppi kaasa. Köögiviljad ja riis, suht vürtsikas suutäis. 


Ei suutnud ka vastu panna brita koogile, kuigi põhi oli natsa kõva brita kohta. Aga vaarikad head ja muidu maitses hästi. Pildil on pool kooki, aga tegelikult sõin hiljem teise poole ka. Olen maiasmokk, mis teha! Ja et mitte tukkuma jääda, siis tegin ka kohvi, mee ja piimaga nagu tavaliselt.



Õhtusöök, 19.48.

Kolleeg andis hea idee. Mul oli maalt toodud pisike krõmps kollane suvikõrvits. Riivisin jämeda riiviga, pressisin vedeliku vähemaks. Törts jahu, pipart, soola ja muskaatpähklit. Siis küpsetasin pannil kahelt poolt pruuniks tilga oliiviõliga. Kõrvale värske soolakurk, njamm! 




Avaldan postituse praeguse seisuga, nädalavahetuse teemad panen eraldi kui viitsin. 

Natuke omamoodi nädal oli, hästi intensiivne ja pikkade päevadega, mis kajastub ka söögiaegades. Hea vaade kodukontoris töötavale corp inimesele. Tahaks naljaga pooleks lisada "karjääri", aga siis meenuvad arved, üks sissetulek ja löntis põlvedega kodupüksid :D 

Kulude mõttes arvan, et mul see nädal umbes sinna 40-50 kanti vist jääbki. Enamasti käin laupäeviti maal, siis on ema lõuna teinud ja viin miskit magusat. Süüa pannakse kaasa ja jagub pühpäevaks. Kuigi siis on ka liikumist rohkem kui tavaliselt, võiks paremini planeerida ja vähem süüa, aga sellega on nagu on. Mitmekesi koos kuidagi sööd rohkem ja maal ei ole kombeks portsudena serveerida, vaid pigem kaus lisandiga, kaus kastmega jne ja igaüks ise tõstab palju tahab ja nii mitu korda kui tahab. Emal on lihtsad kodused toidud ja maitsvad, aga ta armastab ka poolfabrikaate rohkem kui mina. 
Kodus ma eelistan alati portsu taldrikule serveerida ja siis laua taha sööma minna, eemale võimalusest lisa võtta. Ja ma ei teegi enamasti korraga rohkem kui üheks söögikorraks. 

Head isu!

3 kommentaari:

  1. Sinuga võiks ka reisile minna, väga isuäratavad toidud :) ja neid sünnipäeva jääke tahaks. Homme lähen pulma, loodetavasti vast ikka salatit pakutakse

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Magusat teise käiguna võiks ju vähem olla. Pidin juba kirjutama, et ilmselt geenides, aga siis jäin mõtlema, et ei tea.. Võibolla nagu muudegi mulle oluliste asjadega, et kui on olnud elus periood, mil miskistest asjadest puudus, siis hiljem kuidagi kompenseerid ja tahad varusid? Lihtsalt teooria.
      Teisalt, no on perioode, kus on väga raske end magusast eemal hoida. Kõht on täis, kook ka lubatud ja ikka käid nagu kuutõbine ja klõpistad sahtleid, et äkki on mingi komm kuskil ripakil. Ja ma tean, et selle vastu on abi, aga ma olen vahel nii laisk.

      Kustuta