neljapäev, 22. september 2011

Kindad. Mittens in Latvia

Nagu lubatud sai, tuleb siit üks postitus läti etnograafiliste käsitööesemete teemal. Nimelt oli mul plaan külastada Riias, Raekoja platsil (Rātslaukumā 1)asuvat käsitööpoodi, mille kohta leidsin vihje Isetegia foorumist. Külastus oli planeeritud pühapäeva hommikuks ja kenasti varakult ma ka kohal olin ning poekese üles leidsin. Avatakse too kella 10st aga kui teiega juhtub samamoodi kui minuga, et huviline on ukse taga juba 9.40 ja ilm jahe, siis kohe ümber nurga on maitsvate koogikestega tee- ja kohvipood :).
Kui ma nüüd foorumis Silpsolpsi pilte vaatan, siis ma pole väga kindel, kas ma käisin õiges poes :D aga puhuks kui keegi tahab ise uurima minna, siis nende koduleht on siin

Aga rahvuslikku käsitööd ma siiski leidsin ning pilte tegin ka! Silma jäid linasest riidest kleidikesed lastele ja pluusid poistele, vööd, pitssallid, sokid, heegelkindad ja muidugi terve rida etnograafilisi kindaid. Küsisin viisakalt, kas pilti tohib teha ja siis sukeldusin imetlema. Kinnastel oli kõigil peal kleeps, mis andis teada, et tegemist on etnograafiliste mustritega. Lisaks oli igal paaril märge kvaliteedikontrolli kohta : et kes kontrollis ja millal. Päris omapärane.  Aga nüüd siis pisut pilte :


Rahvuslikud vööd, maksid pisut üle 14 lati


Kindad maksid pisut alla 20 lati












Rätte leidsin ka, need peaksid olema vast Orenburgi omad. Panin tähele, et nood olid kootud kõik ripsis, st ka keskmine mustriosa.

I was on business trip on this week and spent also some extra days for sightseeing. Here are some photos taken in Riga, near town hall I found one small shop where they sell ethnographic items like mittens with national patterns, Orenburg shawls, linen dresses etc. 

2 kommentaari:

  1. Ilus pood, tänud jagamast! Minu Riigasõidusoov kasvab iga hetkega :)

    VastaKustuta
  2. Võta heaks :)
    Teile on Riga ju nii lähedal!
    Näe, teen reklaami :)
    http://www.businessline.ee/index.php?page=254&

    VastaKustuta