teisipäev, 14. juuni 2011

Moby Trakais

Vanas eas tuleb kõik lollused ära proovida. Näiteks sõita teise Baltikumi otsa kontserdile :). Ma poleks mõni aeg tagasi uskunud, et ma seda teen aga tehtud see nüüd on ja ei kahtse mitte üks põrm.

Nimelt esines eile hilisõhtul Trakai lossis Moby oma bändiga. Koht iseenesest oli valitud imeilus, kärtspunane loss keset järve. Ilus puitmajade piirkond, suurepärane maastik.

Before one gets too old, all kind of tricks should be done. Like driving to Lithuania for one night to see Moby concert :). He was on in Trakai castle yesterday late night. The place was just gorgeous, red old castle middle of the lake. Lot of wooden old houses, lovely landscape.

Äratus oli varane ja koos äikesega kell 4.40. Kutsid jäid hoidjaga linna ja mina kimasin Leedu poole. Ilm õnneks oli jahedam ja sõita hea. Väikesed peatused siin ja seal, sh kolleegi soovitatud imeilusa vaatega ning puuskulptuuride, ehitiste, mänguväljakutega kohvik Vievise lähistel. Nimelt oli soov kindlasti vältida Vilniuse liiklusummikuid tipptunnil, seega keerasime kiirteelt alla mõnikümmend km enne Vilniust. Soovitan väga seda kanti, kui kellelgi peaks sinna asja olema. Käänuline kuppelmaastik järvede vahel, korralikult teed ja ilusad vaated. Eelnevalt tegime veel lõunapeatuse Panevezyses. Söögikoht oli peen aga keegi inglise keelt ei rääkinud :D aga süüa saime ja toit maitses hää.

Teed on Leedus üldiselt head, alates Panevezysest kiirtee kuni Vilniuse külje alla välja. Nii et Leedus ringi sõitmine ei valmista mingit probleemi, maanteed on tähistatud ja pimedas valgustatud kleepsude ning helkivate märgistustega isegi kõrvalmaanteedel. Mina olen vanakooli inimene ja sõidan siiani ilma tom-tomita, paberkaardi abil aga kõik sujus ideaalselt ja kohale saime ca 8 tunniga.


The wake up call was 4.40 with thunderstorm. Doggies stayed with nanny in Tallinn and I started my crazy trip to Lithuania :). Weather was really nice, not that hot anymore but not cold either. Good for driving. We did lot of stops, some in Latvia and also in Lithuania. One place I´d like to recommend is near Vievis. There is one nice cafe with wooden sculptures, playground for kids, great view to the lake and good ice cream :).

I have to say that its really good and easy to drive in Lithuania. The roads are fine, for example there is an highway from Panevezys to Vilnius. Even some small roads are well marked and its easy to follow the directions even if its dark outside. I don´t have tomtom in my car, so I´m old fashioned lady with printed map :). But it worked well! It took as approximately 8 hours to get Trakai, the castle area.


Loomulikult olid leedukad nutikad ja selle piirkonna tasuliseks teinud, mistõttu olime pisut hädas parkimisega. Aga kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem :D. Sain tuttavaks ühes kohvikus kahe neiuga, kes küll inglise keelt eriti ei rääkinud (peale lõputu yesyesyes´i ja nonono) aga olid väga lahked ning lubasid meil oma tagahoovis parkida. Seda me ka kiirelt tegime ning tänuks ostsime neilt imehead kanget kohvi. Toredad tüdrukud olid!

Oli aeg tutvuda piirkonnaga ja teha ohjeldamatult pilte. Nood puumajakesed on imearmsad seal, puitpits akende raamistuses ja punased belargooniumid lillekastides kaunistuseks. Palju suveniire, käsitööd, merevaiku. Võimalused paadisõiduks, purjetamiseks. Samas kuidagi rahulik tempo ja ei jäänud sellist kommertsi tunnet külge nagu vahel vabaõhuüritustel on. Mulle väga meeldis! Seal paistsid ka pisikesed hotellikesed olevat kui keegi peaks tahtma sinnakanti pikemaks minna. Sellised peremajutuse moodi ja ka vanas majas kaasaegsemat tüüpi hotellid-motellid. Puhkamiseks ilmselt täiesti arvestatav paik, ujumisvõimalused jne.


Lithuanians were smart and there was impossible to leave your car somewhere for no charge. There were several parking machines but all those worked with local coins and we were not able to find ATM. So I went to cafe and asked if they would like to change money but they said that they are not allowed. But those girls there were really nice and asked us to leave our car in their courtyard :). This was exactly what we did and they didn´t charge us! Haha, crazy estonians with no local money!

Car safely parked, we decided to go for sighseeing. This area is really lovely! Wooden houses with wooden lace, flower boxes in front of it. I saw even some small hotels-motels, swimming places, sailing oportunities etc. Good place for summer holidays for sure. 

Jätkan järgmise postitusega, kus tuleb juttu ka käsitööst jms

I´ll continue the travel story with my next post about handwork etc.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar