pühapäev, 1. mai 2011

Helsingis, 30. aprillil

Õhupallid
Helsingis oli tore nagu alati, ilmselt seetõttu et ma nii harva käin, on elamused tugevamad.

Lõnga seekord ei ostnud ja ega tegelikult polnudki peamine eesmärk shoppama minna, vaid pigem kevadine Helsingi, pisut jalutust, vaatamist, kohvikut, nalja ja lihtsalt mõnusat kvaliteetaega. Taitosse põikasin ja lemmikmohääri isegi näppisin aga hind pisut kohutas, 4,5 eurot 50gr toki eest tundus hetkel pisut kirves.
Ehk teinekord :)

Hietalahti oli kinni, ilmselt Vappust tingituna, sest netis ikkagi turu kui sellise kohta infot oli. Saime jala kõndida sinna ja tagasi tühja aga ilm oli ilus ja jalutada tore. Õhk oli värske, tundus et oli just sadanud, sest maanteed olid märjad. Ise otseselt vihma ei saanud aga läbi akna mõnel korral paistis küll.

Panin tähele, et juiba hommikust saadik pakuti igal pool vahuveini. Jalutad mööda kohvikust, mammid istuvad sees, pisikesed vahuveinipudelid laual. Kiikad parki, noored istuvad vahuveiniga ning tsillivad murul. Muidugi kulmineerus see kõik õhtuks, mil sekunditega kasvas teklitega noorte hulk paralleelselt pudelite hulgaga. Naljakaid pükse kandsid kõik, sellised tunkede moodi ja palju logosid peal, nagu sponsoreeritud oleks. Püksid olid grupiti erinevat tooni, ikka rohelisi ja punaseid, valgeid ja siniseid. Ilmselt on sellelel mingi tähendus ka, peaks uurima.


Vappu oli melu, põhilisest jäime ilma aga Havis Amanda vahutas ja rahvast oli murdu. Prahti, politseinikke ja tühje pudeleid ka.

Vappupidu jätkus laeval, kus mammid olid ikka vägagi valmistunud. Kergelt svipsis, üles löödud ja meik näos, tormati kohe esimestel minutitel tantsusaali. Istusime nn "kahe tule vahel" - ühepool Elvise ja Beatlite coverid ning teiselpool läbi klaasi võis näha tantsulisi. Laev oli üsna jahe, mistõttu mõjus nagu külm duśś neidude kamba nägemine päevitusriietes ja ujumisrõngaga :D. Kulminatsioon (nagu alati soome sõitudel) oli karaoke. Kohutav ja sürrealistlikult naljakas ühtaegu, kunagise 80ndate eurolaulu ajal sain mina igatahes tõsise naerukrambi.

Üldse tundus olevat Helsingi täidetud naerugaasiga seekord, alates kaubanduskeskuse seiklusest (mille jooksul ma sain omale lokid :D) ja lõpetades traditsioonilise Pizza Raxiga.

Oli tore, ehk teinekord jälle aga loodetavalt ikka siis kui on aled. Helsingi on ikka paganama kallis linn. Vaevalt, et ma siin omale 2-3 eurost lattet lubaks :P

2 kommentaari:

  1. Need tunkedega kambad on erinevad (üli)õpilasorganisatsioonid. Vappu on tudengitele tähtis pidu, ja tunked aetakse jalga kui peole mindakse. Valged mütsid on neil peas kes on sooritanud keskkooli lõpueksamid, ehk siis "ylioppilastutkinto". Kooli lõpuaktusel pannakse mütsid pähe. Mütsi kantakse vappupäeval ja eelneval õhtul, alates sellest kui Havis Amanda on endale mütsi pähe saanud.

    VastaKustuta
  2. Tänud!
    Ma nägin vanemaid inimesi ka mütsidega, solidaarsusest ilmselt.
    Kas koolid lõppevad nii vara?

    VastaKustuta