pühapäev, 21. juuni 2009

Täna! Haapsalu salli raamatu esitlus

Leidsin sellise uudise!

Haapsalu salli raamatu esitlus toimub 21. juunil kell 15.00
Epp Maria Galeriis Haapsalus, pärast seda on võimalik raamatut osta kõigist Eestimaa raamatupoodidest ja kirjastuse koduleheküljelt.

Praegu on kogu maailmas populaarsed õrnad pitsilised sallid ja rätikud, aga eestimaalasele on need läbi aegade seostunud sõnaga Haapsalu. Loomulikult on käsitöötegijate jaoks heaks uudiseks, et meie omamaised Haapsalu sallimustrid koos salli kudumise õpetuse ja ajalooga on raamatuks saanud. Nüüd on kõigil huvilistel võimalik salli kudumisega kätt proovida just nii, nagu seda Haapsalus juba mitmendat sajandit tehakse, sest raamatu autorid Haapsalu Gümnaasiumi käsitööõpetaja Siiri Reimann ja sallimeister Aime Edasi on kokku kogunud palju kauneid pitsilisi kirju ning koostanud põhjaliku õpetuse salli kudumiseks. Raamatu suurimaks väärtuseks on paljude Haapsalu inimeste koostöö – alates sallimeistritest, kes on jaganud näpunäiteid, aidanud pitsinäidiseid kududa, ning lubanud oma kauneid salle pildistada ja Läänemaa Muuseumist, kust autorid abi saanud ajaloo-osa kirjutamisel ning lõpetades tuntud Haapsalu daamidega, kes koos sallidega piltidele jäänud. Nõu ja abiga on raamatu valmimisele palju kaasa aidanud ka Haapsalu käsitööelu üks eestvedajaid Marju Heldema.

Suures formaadis ja kõvas köites salliraamatu väljaandjaks on Saara kirjastus, kelle peamiseks tegevuseks ongi kodumaiste käsitöötrükiste kirjastamine. Raamat trükitakse Tallinna Raamatutrükikojas.

Kirjastus tänab südamest kõiki rahalisi toetajaid, tänu kellele jääb raamatu kaanehind taskukohaseks paljudele käsitööhuvilistele.

käsitööõpetaja ja raamatu toimetaja Anu Pink
Saara kirjastus 5042360

2 kommentaari:

  1. Nädal tagasi olin toimetajaga tiigrihüppe ideelaadal ja siis ta mainis ka tänast esitlust. Nüüd olen igapäev nende kodulehel vaatamas käinud, et milline see raamat välja näeb :) Autoreid ja toimetajat teades on kindlasti väga-väga hea ja ilus raamat.

    VastaKustuta
  2. Raamat on käes!!!!Super ilus!!!!

    VastaKustuta