laupäev, 11. november 2006

Mustika teema on siis nüüd ajakirjandusse jõudnud ning kommentaarid eesti keskmisele kohased. Kes arvab, et ta on maailma parim lõuapoolik, kes püüab lihtsalt "klubi" paika panna ja kes nõmetseb niisama. Teema on siis levinud EPLst Postimehesse ja delfisse (miks küll, õud).

Kuskil aga ei ole juttu sellest, et algselt ju kohviku omanik polnud naiste kooskäimise vastu. Ka siis kui temalt otse küsima mindi, oli vastus, et ei, kohvikust pole keegi kaevanud ja kohvikut nad ei sega. Ja see, et räägitakse nagu käiks koos suur klubi, on ka üle paisutatud. Mingit klubi ju tegelikult pole, on minu arusaamise kohaselt alla 10inimese ühise hobiga tsikke, kes korra nädalas kohvitassi juures tunnike juttu ajavad ja sinna juurde ehk natsa ka koovad, uut kuduraamatut vaatavad või ajakirja lehitsevad. Ma pole ise küll kohal olnud aga foorumist on jäänud mulje, et palju seda rahvast seal koos ei käi. Keskmiselt 5-6-7 ehk? Kohalolijad teavad ehk rohkem...

Olen sel teemal palju mõtelnud ja eks ta absurdne lugu on. Mõnes mõttes saan ma kohvikuomanikest aru - nad on rentnikud ja arvestavad omanikuga. Aga siis võiks ju olla miskine kodukord, mis ütleb, et meil on nii ja palun aktsepteerige. Ma arvan, et nende tolleõhtuste kudujate seas on kõik piisavalt mõistlikud ja intelligentsed inimesed, et viisakat põhjendatud palvet aktsepteerida. Keelata saab ju nii, et terveks eluks halb maik kohal juures aga ka nii, et palve oleks accepted. Ja falcki pealelend pole just kõige viisakam käitumisviis või telefonitoru äraviskamine, kui küsiti, mille vastu naised eksisid.

Mis mind selle loo juures enam shokeeris, oligi see :
1) et saadeti falck (kus on korravalve siis, kui keegi peksa saab?ehk siis kui neid tõesti vaja on?!)
2) miks kohe alguses reegleid selgeks ei tehtud (koos käidi ju pea aasta)
3) miks keskuse omanik lapsi ei kannata (pere peaks lahkuma, kui lapsel jonn selles söögikohas tuleb - foorumist lugesin mustika keskuse omaniku kommentaari)
4) kohvikuomaniku segased seisukohad (alguses ei sega kedagi ja siis järgmisel päeval on tolmune lõng ja ärilõunad).

Olen suht kindel, et Mustika omanikud sellest targemaks ei saa. Pigem saavad vastu päid ja jalgu kommides käsitööfännid. Teema tegelik raskuskese nihkub mujale ning muutub lihtlabaseks ilkumiseks. Eestis müüb endiselt negatiivne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar