esmaspäev, 4. jaanuar 2016

Igal loomal omad kiiksud

Vaiba voltimisest ma korra kirjutasin. Uus teema on elu vannitoas. Hommikuti sobib pikutada oma pesas või kui inimene on lahke, siis natukene aega niheleda süles. Aga õhtul tuleb minna vannituppa, lükata ninaga uks laiali ja parkida end pimedasse nurka kraanikausi alla.

Kui juhtumisi on uks kinni, siis seistakse nagu tunnimees ukse ees ja vahitakse minuga tõtt. Kui uks on natukene avatud, siis proovitakse nina vahele pressida. Seejärel tehakse ninaga üks müks, et uks läheks rohkem lahti ja siis veel kerega suurem põnts, et ikka oleks pärani. Inimest tahaks ju ka näha kui oma "kuudis" ollakse. Seega on meil stabiilselt lahtiste uste päev :)

Alguses seostasin sellist käitumist esimeste paukudega, mis väljast jõulude eel kostsid. Aga nüüd tundub, et pole nagu ainult see teema ka. Pauke ta muidugi väga kardab, aastavahetus oli ses mõttes ikka hirmutav kolevants. Lausa niutsuma ajas ja ei aidanud ka, et laps käis aeg-ajalt seltsiks ning tegi pai. Õnneks oli sel aastal väga mõistlik detsember, paugutamisi võis kuulda vaid mõnel õhtul ning muidugi rohkem aastavahetusel. Nüüd on ka olnud õhtuti paar saluuti kaugemal alevi servas ja kõik. Aga loomake elab ikka vetsus. Märkima peaks ka seda, et seal on põrandaküte ja koeral paks kasukas seljas. Soojalemb!

Alles hilisõhtul kui inimene magama läheb, vantsib loomakene kiirelt magamistuppa ja keerab oma pessa magama. Eks me kõik vaja pisut privaatsust. Väga eestlaslik loom igatahes :)

2 kommentaari:

  1. Ilusat uut aastat! Mina usun, et on see pelgupaigaotsimine on ikka rakettidega seotud. Meie eelmine shotikas Suuzi kartis hullult seda aega ja veetis igal aastal jõuludest uue aastani vanni all. Juba enne paugutamist tundis seda ette ja puges varakult peitu. Aga lohutuseks - kohe on kolmekuningapäev ja asi rahuneb.

    VastaKustuta
  2. Uut!
    Meil ongi vaikne tegelikult, hästi norm aastavahetus oli võrreldes eelmiste aastatega. Aga seal talle meeldib ja hetkel mulle ka, eriti kui peale lumes sumpamist koer vabatahtlikult vannituppa kuivama läheb :)

    VastaKustuta