pühapäev, 3. jaanuar 2016

Head uut aastat!

Pühad on olnud pikad ja mõnusalt kosutavad. Jätkame siis sealt, kus pooleli jäi - jõuludest. Kuigi kingisadu jääb ikkagi lapsepõlve, veab vahel ka "vanainimesel" :) Sain omale ootamatult suure paki, milles oli ahjupott ning natukene lõnga. Lõnga pole kunagi piisavalt, eksole! Ja Rosin sai uue mänguhiire ;)




Peale jõule käisime ristilapse ja tema õdede-vennaga Lennusadamas. Küll see on üks tore muuseum! Tegevust ja vaatamist mitmeks tunniks, sobilik igale vanusele. Meil oli noorim laps 4ne ning vanim 15, kõigile väga meeldis. Just see, et tegemist ei ole klassikalise vanakooli muuseumiga, vaid seal on käelist tegevust, fantaasiamänge, vaatamist, ronimist jms. Isegi mina lustisin mõnuga :) Ilmaga ka vedas, oli päikseline ja karge, vaated merele imelised ja tuul ei teinud liiga. Üldse on see kant mulle nii suur üllatus, kahtlustan et Niinest kaugemale pole vist oma eluajal saanud (Kopli poole küll aga mitte Patarei suunas). Mistõttu oli kontrast suur ja uudistamist palju. Soovitan kõigile, kes sinna kanti satuvad.




Sama päeva õhtul tuli osa lapsi maale. Kokkasime ja käisime rabas, võtsime uue aasta vastu ning logelesime niisama.

Kakerdaja raba, 30. detsember 2015

Suupisted kurgi, feta juustu, leiva ja jõhvikatega

Digestive küpsiste põhjal jogurti-suvemarja tort.
Tüdrukud on nii suured juba ja väga abivalmid. Kõik toidud valmisid meil ühiselt ja isegi nõud said loosi tahtel pestud :)

Muidu läheb vanaviisi. Päevad on lühikesed, hommikud pimedad.


1. jaanuari hommikul hakkas üks minu orhideedest jälle õitsema! Hetkel on nupud kolmel - kahel valgel ja ühel rohekas kollasel. Kõige suurem, üks kolmest valgest, hetkel puhkab aga ta õitses ka mitu kuud ning kokku suutsime lugeda üle 30 õie. Nüüd on siis teiste kord.



Eile läks külmaks, lõunase jalutuskäigu ajal näitas kraad -14C aga loomake oli hoos ning nõudis oma tavapärast ringi. Aasta on alanud sportlikult :)


Täna tuiskab ja maa on ilus valge, ilm pisut pehmem.

Käsitöö lainel olen ikka ka, kuigi viimane nädal on olnud rohkem lauamängude-kokkamise ja kõndimiste päralt. Uus Haapsalu sall sai valmis ning on hetkel raamimisel.
Üritan lähiajal ka pilte teha ning sallist siis pikemalt kirjutada.

Seniks aga ilusat ja rahulikku aastat meile kõigile! Maailm on küll rahutu aga loodame, et meile siin perifeerias need lainetused väga suurt mõju ei avalda.
Ja et ikka lõnga jaguks ning aega nende varudega hakkama saamiseks!

Ilusat uut!

1 kommentaar: