pühapäev, 8. november 2015

Gerda kindad

Gerda soovis omale talveks klapiga kindaid. Kui ta koolivaheajal korraks siia tuli, valisime koos sellised lõngad, mis sobiksid talvejopega. Laps arvas kah, et sõrmi ei ole klapi sisse vaja. Kuna ma polnud kunagi varem klapiga kindaid kudunud, ei osanud midagi arvata. Et kudumine nagu kudumine ikka.

Esimene versioon sai üles harutatud, klapp jäi kole, värvilist osa pidin iga kahe varda tagant jätkama ning klapi serv ei jäänud ilus. Siis tegin ikkagi sõrmed ka ja kudusin klapi ringselt mustrisse, peopesa poole tegin sooniku võttes kahevärvilisest servast silmused uuesti üles. Viimasel ajal on mul nende harutamistega kuidagi hea suhe, pidevalt tuleb päevakorrale.

Aga valmis ma nood sain ja loodame, et lapsele meeldib kah. Ja mis peamine, et oleks mugav käes kanda.
Lõng - roosa oli Aade Lõng 8/2, tumepruun vist Monika kedratud.
Vardad - 2,5.
Muster - lihtne omalooming, tegin kahe värviga, et oleks soojem.
Peent varrast vahelduseks võtta ei soovinud, muidugi kui mustriosa algas, siis ma juba mõtlesin, et miks ometigi. Aga noh, lihtsaid asju peab ka vahelduseks kuduma. 




5 kommentaari:

  1. Mõnusad kindad! Mis ilus asi seal all on?

    VastaKustuta
  2. Mõnusad kindad! Mis ilus asi seal all on?

    VastaKustuta
  3. Tänan!
    See on üks kunagine kaltsukast leitud pitslina, mille ma korda tegin ja mis mind nüüd truult teenib.
    http://bp0.blogger.com/_Shr2VfnRQHU/SBL7ip92LrI/AAAAAAAABrM/n19Td3CXtvo/s1600-h/Pilt008.jpg

    VastaKustuta
  4. Väga ilusad kindad. Minu lastele oleks ka vaja selliseid :) Tüdrukul olid taolised poekindad, villased küll, aga jube ruttu kulusid läbi.

    VastaKustuta
  5. Tänan!

    Ma mõtlesin eile surnuaiale minnes, et omal ei ole ikka mitte midagi kätte ja pähe panna. Kõik, mis viimasel ajal on valmis saanud, on kodust välja läinud. Mitte et see halb oleks, teisele on ka tore kududa aga mütsi oleks hädasti tarvis :D

    VastaKustuta